Connect with us

Espor

Üniversitede Espor: Nish Espor

Üniversiteler ile yaptığımız röportaj serisinde bu hafta Nişantaşı Üniversitesi!

Üniversiteler ile yaptığımız röportaj serisinde bu hafta Nişantaşı Üniversitesi!

Playerbros: Öncelikle seni tanıyalım ? Ne okuyorsun? Neler yapıyorsun ve espor topluluğuna nasıl girdin?

Metin Özkan: Öncelikle Selamlar, Ben Metin Özkan. Halkla İlişkiler ve Tanıtım 2. Sınıftayım.Nişantaşı Üniversite ESpor Departman Görevlisi ve ESpor Kulübü Yönetim Kurulu başkanı olarak 2 senedir görev almaktayım.Kulübümüz inaktif bir kulüptü. Okula gelmem ile yeni bir kulüp açmamız ile başladı. Şu an yer alan yönetim kurulu ekibimizde yer alan herkesin zamanını verimsiz harcamaktansa en verimli şekilde nasıl kullanabiliriz konusuna odaklanarak bu noktaya geldik.Okula geldiğim sene League Factory Çatısı altında geldim ve hala League Factory çatısı altında yer almaktayım. 8 senedir oyun dünyasında , 4 senedir espor tarafında fuarlar , etkinlikler ve Üniversitelerin daha iyi yerlere gelmesi ve ESpor sektöründe Üniversitelerin önemini göstermek için uğraşlar vermekteyim.

Playerbros: Nish Espor olarak neler yapıyorsunuz ? Kaç senedir bu topluluk var ve şimdiye kadar neler yaptı?

Metin Özkan: Nişantaşı Üniversitesi Espor Kulübü olarak espor ekosisteminin hakemlik, sunuculuk ve benzeri rollerin eğitimlerini, gerçekleştirdiğimiz turnuvalar üzerinden uygulamalı olarak tecrübe kazandırıyoruz.

Yaklaşık 2 Yıla aşkın bir kulübüz ve topluluğumuzda bulunan yüzlerce üyemizin isteklerine yanıt vermeye çaba göstermekteyiz

Yıl içerisinde düzenlediğimiz topluluk turnuvalarımız haricinde Üniversitelerin topluluklarını alanımızda misafir ederek farklı topluluklar ile etkileşim etme fırsatı elde ediyoruz.

Yılın bazı dönemlerinde Üniversitelerin topluluklarının kaynaşmasını sağladığımız Üniversiteler Arası Espor Rekabet turnuvaları ile toplulukların tanışmasına öncü oluyoruz.

– Üniversiteler Arası Espor Rekabet Turnuva Serisi – NISH Espor Kulüp Turnuvaları – Liseler Arası Espor Rekabet Turnuva Serisi – Üniversiteler Arası Dostluk Maçları

Playerbros: Üniversite espor topluluğu olarak en çok sıkıntı çektiğiniz konular nelerdir? Ne gibi desteklere ihtiyaç duyuyorsunuz? Okulunuz sizi destekliyor mu?

Metin Özkan: Oyuncu kitlesi olarak okulumuzda tek sıkıntı çektiğimiz konu bunun bir iş niteliğinde olduğu ve nasıl futbol bir spor ise basketbol bir spor ise bununda bir spor olduğunu anlatmak da biraz sıkıntı çektik. Öncelikle Levent UYSAL’ın Kulübümüzün arkasında olduğunu her zaman hissettirdiğinden ötürü teşekkür ediyoruz. Nişantaşı Üniversitesi olarak her zaman arkamızda olduklarını bilmek bile bize daha fazla çalışma isteği veriyor diyebilirim.Bunun dışında bir konuda elbette ki her üniversitenin çektiği sıkıntı gibi bütçesel sıkıntılar yaşıyoruz tabii ki. Ancak bu sorunu nasıl çözebiliriz diye düşünüp çözüm bularak bu soruya çok vakit kaybetmememiz gerektiğini fark ediyoruz.

Playerbros: Esporun ve oyunun dışında topluluktaki insanlar ile başka nasıl vakit geçiriyorsunuz? Genel olarak bakış açısı oyun oynayan, espor ile uğraşan insanlara “asosyal” olarak oluyor.

Metin Özkan: Espor aktivitelerimiz ağırlıklı olduğu için üyelerimiz ile gündelik olarak eğlence odaklı etkinlikler düzenleyerek etkileşime geçiyoruz. Buna en güzel örneğimiz oyun gecelerimizdir. Bir sürü öğrenciye gece boyu birlikte oyun oynama imkanı sağlıyoruz, kişiler isterler ise başka üniversite topluluklarında üye olan arkadaşlarını yanlarında getirebilir ve bu eğlenceye ortak olabilmektedir.

Playerbros: Üniversitenizin kitlesinde en çok ilgi duyulan oyunlar neler?

Metin Özkan: Üniversitemizin topluluğunda espor bazında değerlendirildiğinde en çok ilgi gören oyunu tartışmasız League of Legends (LoL).Onun arkasından takip eden oyunlar ise TFT ve CS olduğunu dile getirebiliriz. Daha çok gerçekleştirdiğimiz turnuvalara göre aktiflik göstermekteyiz.

Playerbros: Düzenlediğiniz etkinliklerde en çok yaşadığınız problem ne oluyor?

Metin Özkan: En çok yaşadığım problem çoğunluğun turnuvalara hazır olmamasıydı. Topluluğumuza turnuvalarda kurallarımızı tek tek incelediğimiz sonuçlarının ne olacağı hakkında çalışmalarımızda oldu. Bunun dışında bir sıkıntımız olduğunu düşünmüyorum.

Playerbros: Yeni üyelerinizi alırken nelere dikkat ediyorsunuz ?

Metin Özkan: Yeni üyelerimizi alırken bu kulübe katılma amacının en önemli faktör olduğunu söyleyebilirim. Bir amaç uğruna hareket etmek o amaca ulaşmak için çabalayacağını gösterir. Bu yüzden kulübe katılmanın ana temeli olarak bir amaçlarının oluşması önceliğim olarak yer olmaktadır.

Playerbros: Türkiye’de üniversite esporu hakkında neler düşünüyorsun? Yurt dışında bu konu ile ilgili inanılmaz atılımlar mevcut.

Metin Özkan: Türkiye Üniversite esporu hakkında gitgide hızla büyüyen bir pazar haline geldi. Tabii ki bazı yerler bu pazarı hala görmemezlikten gelmeye devam ediyor. Ben dahil çoğu üniversitesi başkanları çok genç ve çok güzel işler başarmaya devam ediyorlar. Gayet başarılı buluyorum. Ülkemizde de Üniversiteler konusunda çok ciddi işler ortaya konulduğunuda unutmamak lazım. Ancak elbet ekonomik sıkıntımız olduğundan dolayı bir kaç tık daha yavaş ilerliyoruz.

Playerbros: Playerbros’un espor ile ilgilenen genç takipçilerine verebileceğiniz tavsiyeler var mı?

Metin Özkan: Güzel bir sektördesiniz. Eğer ki sevdiğiniz yer bu sektör ise biraz çabalamanız gerekebilir.

Playerbros: Son olarak Nish Üniversitesi’nde öğrenci olmak nasıl? Okulundan memnun musun?

Metin Özkan: Nişantaşı Üniversitesinde okumaktan memnunum. Hatta mütevelli heyet başkanımız Levent UYSAL hep esporcularımızın ihtiyacını sorup, destek oluyor. Bu Konudan oldukça da memnunum.

espor yüzünden 6.5 sene okudum.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Espor