Connect with us

LoL

2017 TBF Analizi: Fenerbahçe vs SuperMassive

Lig aşaması tamamlandı, play-off’lar bitti ve şimdi sıra büyük finale geldi. Bir tarafta ligi birinci bitiren Fenerbahçe, diğer tarafta da artık TBF kupasını kaldırmak isteyen SuperMassive var. Bir tarafta boğa, diğer tarafta baykuş var. Bir tarafta gençlik ve dinamizm, diğer taraftaysa tecrübe ve stabilite var. Peki hangi takımın TBF’yi kazanma ihtimali var? İşte bu sorunun cevabı, hem Fenerbahçe’yi, hem de SuperMassive’i mercek altına aldığımız bu yazımızla cevap buluyor. Karşınızda PlayerBros’un 2017 TBF analizi!

Yaz mevsimi boyunca iki takım da büyük beklentiler peşinde önemli değişikler yaparak sezonu açtı. BAU SuperMassive tarafında ligin taşıyıcı desteği Dumbledoge Beşiktaş’a kaptırılırken, 1907 Fenerbahçe cephesinde ise Reach ile sözleşmeler karşılıklı feshedilerek yerine Koreli oyuncu Move getirildi. SuperMassive eski oyuncusunun yerini Tolerant ile yeteri kadar dolduramadı. Geleceğin önemli yeteneklerinden biri olmasına rağmen tecrübe eksikliği ve takıma olan uyumu SuperMassive’i ileri seviye oyunlarından alıkoydu. Bu sebeple ligin sonlarına doğru Tolerant yedeğe çekilerek yerine önceden Zeitnot’la beraber oynamış olan Rogu transfer edildi. 1907 Fenerbahçe tarafında ise Move transferi takıma özellikle makro oyun konusunda artılar kattı. Frozen’la birlikte takıma gelen Koreli oyun kimyası, Fenerbahçe’de gözle görülen iyileştirmelere ayak oldu.

Riot Games

BAU SuperMassive ve 1907 Fenerbahçe takımları lig aşamasında ikişer seriden toplamda dört maçta karşı karşıya geldiler. İlk haftanın serisinden SuperMassive 2-0 galip ayrılırken, beşinci haftadaki seriden ise galip çıkan taraf olmadı. Fakat lig ilerledikçe, hem Fenerbahçe’nin, hem de SuperMassive’in duruşu değişti. Ligin son aşamasına doğru iki finalist de en üst seviye oyunlarına ulaştılar. Takımların makro oyun tercihi, kompozisyonlarını bu tercihten yana başarılı bir şekilde uygulamaları, takım sinerjileri, başarılı iletişimleri ve oyun disiplinleri finalde olmalarını sağlayan büyük etkenler olarak göze çarptı.

Takımların koridor karşılaşmalarına baktığımızda özellikle üst koridor ve alt koridor cephesi büyük merak uyandırıyor. Zamanında uzun bir dönem takım arkadaşları olan Thaldrin ve fabfabulous eşleşmesiyse maçın en kilit noktalarından biri.

Diğer tarafta ise iki takımın da alt koridorlarının muhteşem uyumu ve durdurulamayan form grafiği söz konusu. Rogu her ne kadar kağıt üzerinde takıma yeni katılmış gibi gözükse de, Zeitnot ile önceden uzun süre beraber oynamış olmaları ve Rogu’nun lig aşamasında en yüksek KDA oranına sahip oyuncu olması takımın alt koridora olan güvenini epey artırıyor.

Buna ek olarak Fenerbahçeli Padden’ın lig aşamasında en çok skor alan ikinci oyuncu olduğunu ve Japone’nin de en çok asist yapan üçüncü oyuncu olduğunu belirtelim.

Orta koridor tarafında ise 2017 yılına kadar ülkenin tartışmasız bir şekilde en iyi orta koridoru görülen Naru ve Türkiye Şampiyonluk Ligi’ne katıldığından bu yana ligin en değerlisi olarak gösterilen Frozen karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşma, büyük ihtimalle maçın kaderini belirleyecek…

Takımların yarı final performanslarına göz attığımızda oldukça temiz oyunlarla rakiplerini vadiden sildiklerini söyleyebiliriz. Fenerbahçe’nin Crew’u 3-0 mağlup etmesi ve SuperMassive’in Aurora’yı 3-1’lik skorla geçmesi takımların özgüvenini iyice artırmış durumda.

Riot Games

Finale iyi hazırlanmak için iki takımın da bolca zamanı olacak. Ve takımların asıl hedefleri TBF kupasını kaldırmanın yanında, Worlds’e giderek Türkiye’yi temsil etmek olacak.

Bir tarafta geçen yıl şampiyonluğu son anda DP’ye kaptıran SuperMassive, diğer tarafta ise Rift Rivals şampiyonu unvanıyla gelen 1907 Fenerbahçe! İki takım da büyük finale büyük beklentilerle geliyor. TBF’nin ise sadece bir şampiyon ismi olacak. Bu sorunun cevabı da 19 Ağustos tarihinde Ülker Sports Arena’da belli olacak.

Yedi yıl boyunca laboratuvar ve hemşirelik eğitimi almasına rağmen tercihini tutkusunu yitirmediği eSpor'dan yana kullanan Serkan, en güncel içeriklerini Playerbros takipçileriyle paylaşıyor.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


LoL