Connect with us

LoL

2020 Dünya Şampiyonası son yarı finalisti G2 Esports oldu!

2020 Dünya Şampiyonası son yarı finalisti @G2esports oldu!

2020 dünya şampiyonası g2 win

2020 Dünya Şampiyonası son yarı finalisti rakibi Gen.G’yi 3-0 mağlup etmeyi başaran G2 Esports oldu!

A Grubu’nu Suning’e karşı kaybederek ikinci bitiren G2, C Grubu’nu domine eden GEN’i 3-0 yenmeyi başardı! Sosyal medya üzerinden de favori olarak gösterilen ekip bu görüşü boşa çıkarmadı. Seri boyunca çok daha iyi oyun oynayarak rakibi Kore temsilcisini çeyrek finalde evine göndermeyi başardı!

2020 Dünya Şampiyonası GEN-G2 1.maç

Serinin ilk karşılaşmasında GEN’in efsane nişancısı Ruler, popüler seçimlerinden Kalista’ya yöneldi. Fakat bu seçime seçim yasaklama ekranının erken safhalarında yöneldiği için cezalandırılması çok olasıydı ki böyle de oldu. Koridorda yanında en çok görmeyi sevdiği desteği Pantheon’u rakibe kaptıran GEN, kompozisyon olarak çok istediğini alabilmiş gibi durmuyordu. Nidalee, Camille ve Twisted Fate seçmeyi başaran G2 ise ne yapmak istediğini daha çok bilen bir seçim yasaklama ekranı geçirdi.

İlk karşılaşma G2 oyuncuları güç patlamalarına ulaşıncaya kadar gayet sakin ve eşit gitti. Karşılıklı skorlar takas edildi. TF sayesinde ise G2 altın konusunda bir miktar avantaj sağlamayı başarmıştı. Fakat GEN, rakibin erken oyundaki güçsüz kompozisyonunu değerlendirip çoğu objektifi kendi hanesine yazmayı başardı. Buna rağmen elle tutulur bir üstünlük sağlayamadılar. Eşya güç patlamalarını güvenli bir şekilde yakalamayı başaran G2, bu dakikadan itibaren oyunu rakibinin üstüne yıktı. Baron Güçlendirmesi’ni de alarak oyunu kapattılar. Böylece seri 1-0’a gelmiş oldu.

2020 Dünya Şampiyonası GEN-G2 2.maç

İkinci karşılaşma çok kanlı başladı. İlk beş dakikada toplam 8 skor gördük. Bu maçta belki de dünyanın en iyi orta koridorlarından biri olan Caps, Sylas seçimi ile adeta şov yaptı! Rakibine sadece bir tane Bulut Ejderi veren G2, onun dışında yaptığı her harita hareketi ile oyun boyunca GEN’in önündeydi. Yavaş fakat sağlam bir şekilde üstünlüğünü artıran G2, Caps’in omuzlarında bu maçı da kazanmayı başardı. Genel olarak çok daha koordine oynayan ve çok daha iyi takım savaşı yapan G2, seride durumu 2-0’a getirmeyi başardı. Bu oyunda Caps 11/0/11’lik skoru ile göz doldurdu!

2020 Dünya Şampiyonası GEN-G2 3.maç

Serinin üçüncü karşılaşmasında Caps, bir önceki oyunda mükemmel performans sergilediği Sylas seçimine tekrardan gitti. Ormana da Graves almayı başaran G2, diğer karşılaşmalarda olduğu gibi seçim yasaklamadan istediğini alan taraf oldu.

Bu oyun diğerlerine kıyasla erken safhada çok daha yakın başladı. İki taraf da erken oyunda birbirine karşı belirli bir üstünlük sağlayamadı. G2 tarafında nişancı Perkz güçlenirken GEN tarafında ise orta koridor Bdd güçlenmişti. Fakat bu karşılaşma için GEN’in en çok varlık gösterdiği maç diyebiliriz! Oyunun geç aşamasında da Kindred ve Ezreal sayesinde daha çok güçlenecek taraf GEN’di. Oyunda bariz ilk üstünlük dakika 15’te yapılan savaşta G2 lehine sağlandı. Wunder’in Renekton ile rakibin arkasından gelmesi ve harika oyunu sayesinde G2 bir anda maçın kontrolünü eline almış oldu. Bu üstünlüğü olması gerektiği gibi kullanamayan G2, Perkz’ün kötü pozisyonda yakalanmasının ardından GEN’e Baron’u hediye etmiş oldu. Burada savaşı kazanan GEN, tekrardan üstünlüğü G2’nun elinden almayı başardı. Erken aldığı ejderlerin ekmeğini yiyen G2, Caps’in harika oyalaması ile Alev Ruhu’nu almayı başardı. Bunun ardından yaptıkları savaşla da GEN’in aldığı Baron’u bertaraf etmiş oldular. Ruh’un gücünü kullanarak rakibin üstüne giderek sadece kas gücü ile hem maçı hem de seriyi kapatan G2, son yarı finalist olarak adını bir üst tura yazdırmış oldu!

Faker ve Teddy, Korede yayınlanan Wild Rift reklamında yer aldı

Elinden kalem düşmeyen...

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


LoL