Connect with us

Espor

2020 LPL Yaz Mevsimi şampiyonu Top Esports oldu!

2020 LPL Yaz Mevsimi şampiyonu rakibi @JDGaming’i 3-2 ile geçen @TOP_Esports_ oldu!

2020 lpl summer split champion tes

Kıyasıya geçen bir lig aşamasının ardından 2020 LPL Yaz Mevsimi şampiyonu Top Esports oldu!

2020 LPL Yaz Mevsimi lig aşamasını 13-3‘lük skorla bitiren ve birinciliği JD Gaming ile paylaşan takım mevsim şampiyonu olmayı başardı. Finalde liderliği paylaştığı JDG ile mücadele eden TES, rakibini çok yakın geçen bir serinin ardından 3-2 ile geçmeyi başardı!

2020 LPL Yaz Mevsimi Finali 1.maç

Serinin kıran kırana geçeceği daha ilk maçtan belli oldu. İlk karşılaşmada takımlar dakika 3’ten itibaren savaşmaya başladı. Erken aşamalarda bu küçük takım savaşlarından karlı çıkan takım JDG olsa da TES’in kompozisyonu geç aşamada güçleniyordu. Erken üstünlüğünü haritaya yaymayı başaramayan JDG, TES ormancısı Karsa‘nın inanılmaz Nidalee performansı karşısında duramayarak ilk maçı kaybetti.

2020 LPL Yaz Mevsimi Finali 2.maç

İkinci karşılaşmada ise erken üstünlüğü TES almayı başardı. Fakat bu üstünlüğü üst koridordan alırken rakibine ejderleri kaptırdı. Rakibine Okyanus Ruhu‘nu kaptıran TES maçı kazanmaya çok yaklaşmış olsa da Ruh’un önemini gördüğümüz bir geç oyun savaşı izledik. Burada savaşı kazanan JDG seriyi 1-1‘e getirip eşitlemeyi başardı.

2020 LPL Yaz Mevsimi Finali 3.maç

Üçüncü karşılaşmada TES orta koridoru knight, Lucian seçimi ile oyuna ağırlığını koymayı başardı. Güçlü orta koridor büyücülerine karşı iyi bir seçim olan Lucian’la dakika 6’da dört skor bulmayı başardı. Orta koridordan aldıkları üstünlüğü mükemmele yakın kullanan TES, dakika 28’de Baron Güçlendirmesi‘ni hanesine yazdırıp oyunu bu güçlendirme ile kapatmayı başardı.

League of Legends 10.18 yaması ile gelecek muhtemel şampiyon değişiklikleri

2020 LPL Yaz Mevsimi Finali 4.maç

Dördüncü karşılaşma tüm seri içerisinde belki de en yakın geçeni oldu. 15 dakika boyunca iki takım da birbirine üstünlük sağlayamadı. JDG Vadinin Alameti‘ne yönelirken TES ise ejderlere yöneldi. Alt koridorda yapılan bir savaşta daha iyi oynayan taraf TES oldu ve altın farkı oluşturmayı başardı. Dakika 21’de mükemmel bir takım savaşı yapan JDG rakibi ile altınını eşitledi ve Baron Güçlendirmesi için avantaj sağladı. JDG üst koridoru Zoom‘un yaptığı Malphite seçimi ile alt koridorda iyi bir savaş yapan takım bunun üstüne Baron’u da alan taraf oldu. İyi bir kuşatma kompozisyonu olan JDG bunu kullanarak seriyi 2-2‘ye getirerek tekrardan eşitlemiş oldu.

2020 LPL Yaz Mevsimi Finali 5.maç

Beşinci ve son karşılaşmaya JDG önde başlayan taraf oldu. Dakika 15’te 4000 altın farkı açan takım seriyi kapatmak için inanılmaz bir fırsat yakalamıştı. Fakat bu avantajlarını objektiflere dönüştüremeyen JDG, rakibe bir çıkış kapısı bırakmış oldu. JDG’nin yaptığı bireysel hatalarla sürekli oyunda kalmayı başaran TES geç oyunda yaptığı Kadim Ejderha savaşını kazanmayı başararak rakibinin ellerinden seriyi aldı. Dakika 30’a kadar altında geri olan takım bir anda öne geçti ve bundan sonrasını gayet doğru öğrenerek seriyi 3-2 kapatmayı başardı!

Kıyasıya geçen bu serinin ardından TES knight, hem serinin hem de Yaz Mevsimi’nin En Değerli Oyuncusu seçildi!


INTEL ESL Türkiye VALORANT 2. elemelerde final heyecanı başlıyor!

Elinden kalem düşmeyen...

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Espor