Connect with us

LoL

2020 Türkiye Büyük Finali şampiyonu belli oldu!

2020 Türkiye Büyük Finali şampiyonu @supmass oldu!

türkiye büyük finali 2020

2020 Türkiye Büyük Finali şampiyonu rakibi 5 Ronin‘i 3-2 geçen Papara SuperMassive oldu ve Dünya Şampiyonası’nda bizi temsil etme hakkını kazandı!

2020 Türkiye Büyük Finali’nde SUP-5R mücadelesini izledik. Bir tarafta finallerin takımı SUP diğer tarafta da ligin ikinci yarısında kendini toparlayan ve rakiplerini korkutmaya başaran 5R’i izledik. Birbirinden keyifli mücadeleler izlediğimiz seriye gelin yakından bakalım:

2020 Türkiye Büyük Finali 1.maç

Serinin ilk karşılaşmasında SUP, klasikleşen Robin yasaklamalarını yaptı. Bu yasaklamalardan sonra 5R’in kilit oyuncusu Robin, Lillia‘ya yöneldi. Oncan‘a kazanan koridor vermeyi seven 5R, Camille alarak bunu tekrar başardı. SUP da her zaman yaptığı gibi alt koridorda kazanan bir eşleşmeye gitti. Ayrıca KaKaO‘ya ormanı çok hızlı temizleyen Graves‘i de veren ekip istediğini almış oldu. Seçilen şampiyonlara göre 5R erken oyun odaklı, SUP ise daha geç oyun odaklı bir kompozisyona gitmiş oldu.

Oyunun erken safhasında üst koridorda 5R, alt koridorda SUP öne geçen taraf oldu. Fakat yapılan güzel bir koridor değişikliği ile erken safhadaki objektifleri alan taraf SUP oldu. Oyunun ilk ciddi takım savaşı üçüncü ejder için çıktı. Robin’in attığı bir yanlış sıçra sonrasında Armut, Ornn ile onu kolayca yakaladı. İletişim konusunda biraz sıkıntı yaşasa da SUP, üçüncü ejderi de hanesine yazdıran taraf oldu. Alt koridorda KaKaO’nun rakibi Robin’i yakalamasının ardından SUP, üstüne birkaç skor daha alarak dakika 28’de Baron Güçlendirmesi‘ni alan taraf oldu. Dakika 32’de tecrübeli isim Snowflower‘ın önde yakalanmasının ardından 5R oyunu biraz da olsa kendine çevirmeyi başardı. Bu savaşta Umut‘un Orianna ile attığı mükemmel ulti dikkat edilmesi gereken bir yetenekti. Armut’un Baron Güçlendirmesi’ne başlamış rakibine attığı ulti, 5R’in elde ettiği avantajı sıfırlamış oldu. SUP, Baron aldıktan sonra yaptığı savaşta katliama imza attı ve dakika 39’da maçı kapatmayı başararak seriyi 1-0‘a getirmiş oldu.

2020 Türkiye Büyük Finali 2.maç

Serinin ikinci karşılaşmasında 5R, SUP’un en rahat ettiği üst koridor şampiyonu olan Ornn’u yasakladı. Fakat yine rakibine Caitlyn bıraktı. SUP da Umut’un Orianna’sından çekindiğini şampiyonu yasaklayarak belli etti. 5R de Bolulu‘nun rahat ettiği birçok şampiyonu yasakladı. Bu yasaklamaların ardından Bolulu, imza seçimlerinden biri olan Vel’Koz‘a yöneldi. Dürtme ağırlıklı bir kompozisyona giden 5R’e karşı SUP, rakibin üzerine rahatça gidebilecek şampiyonlar seçerek bir bakıma rakibini kontralamış oldu. Ayrıca 5R çok kırılgan bir kompozisyona gitti ve SUP, rakibi düşürmek için gereken tüm silahlara sahipti.

Geçtiğimiz oyundan farklı olarak SUP, kaybeden bir koridor almasına rağmen üst koridordan avantaj sağladı. Armut, KaKaO ile birlikte tercih ettikleri Shen ve Hecarim‘i ile kullanarak rakibi iki kere düşürmeyi başardı. Dakika 9’da Vadinin Alameti’nde yapılan savaşta çok iyi oynayan ve şampiyonlarının gücünü çok iyi kullanan SUP büyük bir avantaj yakaladı. İlk ejderi rakibine kaptıran SUP, aldığı üstünlük sayesinden bundan sonraki ejderlerde de söz sahibi oldu. Bu oyunda erken safhada çok geri düşen 5R, mental olarak oyundan düşmüş gibi göründü. Dakika 20’de SUP, rakibinden 7000 altın öne geçti. Hecarim+Shen kombosu ile sürekli rakipten birkaç şampiyon eksilten SUP, bu hamleyi sürekli tekrarlayarak tüm objektiflerin sahibi oldu. Dakika 28’de Alev Ruhu’nu alan SUP, oyunu kapatmak için çok büyük bir avantaj elde etti. Dakika 30’da yapılan bir savaş sonrasında SUP 12,000 altın öne geçti. SUP son bir Baron Güçlendirme’si alıp dakika 34’te maçı kapatmayı başardı. Böylece seri 2-0‘a gelmiş oldu.

Cloud9, League of Legends kadrosu ile 2021 için de anlaşmaya vardı

2020 Türkiye Büyük Finali 3.maç

Serinin üçüncü karşılaşmasında 5R, onları yarı finalde bir adım öne koyan Pantheon seçimine gitti. Yine Lillia seçen 5R, bu sefer bu seçimi Leona ile de destekledi. Öte yandan SUP, Ornn ve Galio gibi takımla özdeşleşen iki şampiyonu almayı başardı. Bu karşılaşmanın seçim yasaklama ekranında iki takım da istediklerini almayı başardı.

Diğer karşılaşmaların aksine 5R bu sefer erken oyunda inanılmaz öne geçti. Özellikle Bolulu’yu oyundan erken dakikalarda çok geri düşürmeyi başardılar. Haritadaki tüm objektifleri hanesine yazdıran 5R dakika 20’ye 8,000 altın öne geçti. Dakika 23’te Baron Güçlendirmesi’ni hanesine yazdıran 5R, seriye ortak olmak adına büyük bir adım attı. Dakika 25’te de Alev Ruhu’nu alan 5R, dakika 27’de oyunu kapatmayı başardı. Böylece seri 2-1‘e gelmiş oldu.

İkinci karşılaşmada SUP’un yaptığı dominasyonu üçüncü karşılaşmada 5R yaptı diyebiliriz.

2020 Türkiye Büyük Finali 4.maç

Üçüncü karşılaşmada kazanma koşulunu bulan 5R tekrardan Lilla seçimine gitti. Farklı olarak SUP ilk defa açık kalan Nidalee’ye yöneldi. SUP’un diğer maçlarda görmediğimiz şekilde bir orta koridor karşı seçimine gittiğini gördük. Pantheon’a karşı bu oyunda Bolulu, Lucian seçimine gitti.

Diğer karşılaşmalarda alt koridoru genel olarak kazanan SUP, bu karşılaşmada belirgin bir üstünlük alamadı. Fakat buna rağmen ilk ejderi almayı başardı. Alamet zamanında güzel bir koridor değişikliği yapan SUP, burada bir savaş çıkardı ve avantajlı çıktı. Az canlarla savaşı kazanan SUP Alamet’i bırakmak zorunda kaldı. Alamet ile ikinci ejderi takaslayan SUP, ilk 10 dakikada sadece harita hareketleri ile 2,000 altın öne geçmeyi başardı. Dakika 22’de SUP Bulut Ruhu’nu aldı fakat sonrasında büyük bir savaş kaybetti. Bunun üzerine 5R, Baron Güçlendirmesi’ni almayı başardı. Böylece dördüncü karşılaşmada ilk defa bu dakikada öne geçmiş oldu. Çok uzun süren bir Kadim Ejderha önü savaşında daha iyi oynayan taraf 5R oldu ve özellikle Oncan, Camille ile mükemmel bir oyuna imza attı. Rakibin taşıyıcılarını tek tek düşüren Oncan, seriyi beşinci maça götürmek için takımına büyük bir avantaj sağladı. Geç oyunda kompozisyonu çok daha güçlü olan 5R, Oncan’ın mükemmel oyunlarıyla maçı kazanmayı başardı ve seriyi 2-2’ye getirdiler!

2020 Türkiye Büyük Finali 5.maç

Serinin son karşılaşmasında SUP ilk defa Mavi Tarafa geçti. Lillia’yı seçen ekip Robin’e imza seçimi Kindred’ı almayı başardı. Serinin sürpriz şampiyonu ise Armut’un aldığı Sion oldu. Onun dışında SUP, kazandığı tarzda bir kompozisyona giderken 5R daha çok karşı seçim odaklı bir kompozisyona gitti.

Kindred seçen Robin erken oyunda SUP oyuncuları tarafından bir hayli geriye düşürüldü. Bu maç Kindred yasaklamayan SUP bir planları olduğunu göstermiş oldu. Robin’i geri düşürme hamlesi ise SUP’a ilk defa alt koridor dominasyonunu kaybetmeye mal oldu. Erken safhada geri düşen SUP alt koridordu buldukları birkaç skorla öne geçmeyi başardı. Ayrıca bu karşılaşmada ilk kez Armut takımından kaynak almayı başardı. Dakika 18’de başlayan bir savaşta SUP, aldıkları harika pozisyon sayesinde kazanmayı başardı ve Zeitnot Caitlyn ile Beşte Beş yapmayı başardı! Dakika 20’de SUP 7,000 altın öne geçti ve seriyi kapatmak için büyük bir avantaja sahip oldu. Baron Güçlendirmesi arkasında yapılan bir savaşta kazanan taraf Armut’un mükemmel ultisi ile SUP oldu. Önce Baron Güçlendirmesi’ni sonra da Okyanus Ruhu’nu saflarına katan SUP bundan sonraki oyunu gayet metodik oynayarak oyunu kazanmayı başardı ve seriyi 3-2 kazanmış oldu!

2020 Türkiye Büyük Finali şampiyonu Papara SuperMassive’i tebrik ediyor ve Dünya Şampiyonası’nda başarılar diliyoruz!


HenryG, emekli olduğunu açıkladı

Elinden kalem düşmeyen...

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


LoL