Connect with us

Güncel

Faker, Worlds’te çarpıcı bir başarıya daha imza atarak rekorlarına bir yenisini ekledi.

Faker bu yıl ile birlikte turnuvada tüm zamanların en çok katılım sağlayan ve en çok kazanan oyuncusu olarak yerini sağlamlaştırdı.

Faker

Birçok espor oyununda en iyi oyuncunun kim olduğu konusunda tartışmalar yaşanabilir. Ancak League of Legends bu oyunlardan biri değil, çünkü Faker bugün bir kez daha neden bu unvanı hak ettiğini kanıtladı.

T1’in G2’ye karşı kazandığı zafer, sadece efsanevi takımı 2024 Worlds’ün Paris’teki Knockout aşamasına taşımakla kalmadı. Bu galibiyet, League of Legends tarihinde bir ilk olarak Faker’ın Worlds’teki 100. galibiyeti oldu. Üstelik bu başarıyı, Avrupa’nın devlerinden biri olan G2’ye karşı büyük bir stil ile elde etti. İlk maçta T1’e en çok öldürme kazandırarak liderlik eden Faker, bir üçlü öldürme ile maçı bitirdi. İkinci maçta ise, Zeus ile birlikte sekizer öldürme alarak Ahri ile etkileyici bir performans sergiledi. T1, bu performans ve Oner’in muazzam bir Baron çalmasıyla Caps ve ekibini 2-0’lık bir seri ile üzdü.

 

Bu sezon T1 için oldukça çalkantılı geçti, ancak Swiss aşamasındaki ilk maçlarını Top Esports’a kaybettikten sonra, takım toparlanarak paiN ve BLG’yi yendi ve G2’ye karşı ezici bir galibiyet aldı.

Bu nedenle, Faker’ın güçlü bir performans sergilemesi ve takımının onun etrafında toplanarak kritik anlarda etkili oynaması harika bir gelişme oldu. Yaz sezonunda takım ve Faker’ın zihinsel durumu hakkındaki endişelerden sonra, bu başarı takım için oldukça memnuniyet verici bir manzara oluşturuyor.

Dört kez şampiyon olan oyuncu rekorları, 100. Worlds galibiyetiyle daha da pekişiyor. Ona en yakın oyuncular isim olarak büyük olsalar da, sayı olarak geride kalıyorlar: Ruler, 60 Worlds galibiyetiyle ikinci sırada yer alırken, Deft’in 50 galibiyeti bulunuyor. Diğer tüm oyuncuların 50 galibiyeti bile yok, bu da League of Legends tarihindeki iki oyuncunun sadece Faker’ın yarısı kadar Worlds galibiyeti alabildiği anlamına geliyor.

T1, kanıtlaması gereken bazı şeylerle sahada olacak. Ancak, bir oyuncu bu konuda hiçbir kanıta ihtiyaç duymuyor: efsanevi Faker, yani LoL’ün en iyisi.


Worlds 2024 Swiss aşaması bitti işte karşınızda sonuçlar

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Güncel