Connect with us

Espor

2020 Yılı Espor Sektörü Gelirleri 1.1 Milyar Dolara Ulaşabilir

Espor sektörünün büyüklüğü geçtiğimiz her yıl daha da büyüyor.

2020 Yılı Espor Sektörü Gelirleri 1.1 Milyar Dolara Ulaşabilir

Oyun analizi ve araştırma şirketi Newzoo, Global Esports Market Report’un 2020 sayısını yayınladı. Bu yılki raporda firma, 2020 yılında espor sektörü üzerinden elde edilecek gelirlerin 150 milyon dolar büyüyerek 1.1 milyar dolara ulaşmasını beklediğini açıkladı.

Herkese açık olarak oldukça kısıtlı veri yayınlayan firma, sponsorluk türünün dünya çapında en yüksek gelir getiren yöntem olduğunu belirtiyor. Raporda yer alan istatistiklere göre sponsorluk üzerinden elde edilen gelir 2019 yılında 543,5 milyon iken, bu sayının 2020 yılında 636,9 milyon dolara çıkması bekleniyor.

2020 Yılı Espor Sektörü Gelirleri 1.1 Milyar Dolara Ulaşabilir

Raporda yer alan öngörülerden bir diğeri ise dünya çapındaki toplam espor kitlesi hakkında oluyor. Newzoo 2019 yılındaki toplam 443 milyon kişilik kitlenin 198 milyonunun espora oldukça ilgili olduklarını söylerken, geri kalan 245 milyon insanın çok fazla takip etmeyen kitleyi oluşturduğunu belitti.

Firma genel takipçi kitlesinin 2020 yılında 495 milyona, 2023 yılında ise bu sayının 646 milyona ulaşmasını öngörüyor.

2020 Yılı Espor Sektörü Gelirleri 1.1 Milyar Dolara Ulaşabilir

Newzoo kurucu ortağı ve CEO’su Peter Warman yaptığı açıklamada, “Espor pazarı son birkaç yılda hiç olmadığı kadar gelişti ve ayrı ülkelerin, bölgelerin ve pazarların farklı şekillerde geliştiğini gördük” dedi.

Açıklamasının sonuna gelen yönetici, “Artık her pazarın kendine özgü şekli ve havası, farklı oyun tercihleri, platformları ve pazar koşullarının bir kombinasyonu var. Bu pazarlar arasındaki farklılıkları takdir etmek, alana girmek ya da daha iyi anlamak isteyen herkes için hayati önem taşıyor.” sözler ile bu açıklamaya son noktayı koydu.

Şef Editör - Espor ve gazetecilik işlerini kovalıyorum. - yusufcan@playerbros.com

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Espor