Riot Games denilince akla gelen belki de tek oyun olan League of Legends nasıl aylık 100 milyondan fazla kullanıcıya ev sahipliği yapıyor, hiç düşündünüz mü?
Bu konu ile doğrudan ilgilenen kurumsal sosyal sorumluluk sorumlusu Jeffrey Burrell, bilgilerini bir internet sitesinde paylaştı. Burrell, farklı ülkelerdeki insanlara uygulanan amaçların farklı tepkiler verebileceğini belirtti. Örneğin; Brezilya’daki oyunculara yönelik çalışmalar Çin veya ABD’de farklı tepkiler verebiliyor, bu yüzden yapılan çalışmaların farklı konumlarda olan oyuncular için anlamlı olması gerekiyor.
İlginizi çekebilir: Closer’ın yayınında Bahçeşehir SuperMassive hakkındaki konuşmalar yansıdı
Peki bu şekilde para nereden geliyor? Tabii ki bir nevi bağış sistemi olan oyun için satın alımlardan geliyor. “Free to Play” dediğimiz oynaması bedava olan bu oyunda kostüm adı verilen oyun içi eşyalarla kazanılan bu paralarla oyundaki etkinliğini gösteren oyuncular bu durumdan hoşnut oluyorlar.
Riot Games, yerel marketler için sosyal değerler analizi oluşturdu
Burrell ayrıca Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Gelişim Hedefleri’ne dayanaraktan sosyal grupların hangi değerlere en çok tepki verdiğini ölçen bir tasarım ortaya çıkardı.
Örnek olarak, ABD’de sosyal değer olarak kaliteli eğitim ve mesleki eğitim ilk sırada yer alırken, bunu iyi sağlık ve zihinsel refah, ardından fakir olmama takip ediyor. Buna karşın Brezilya’da yine kaliteli eğitim ve mesleki eğitim başı çekerken ikinci sırada kapsayıcı ve istikrarlı istihdam olanakları yer alıyor ve bunu sürdürülebilir ve yenilikçi altyapı takip ediyor.
Burrell, elde ettiği bu bilgiler dahilinde her bölge için kar amacı gütmeyen kuruluşlar aramaya koyuldu. Bölgelerdeki bu kar amacı gütmeyen kuruluşların, oyun içi toplanın paralar ile bölgelerdeki sosyal değerleri iyileştirecek belirli ve ölçülebilir sonuçlar çıkarması sağlandı.
İlginizi çekebilir: LoL Hikayeleri: Kalduga Karakolu Canavarı / Neeko (Kısa Hikaye)
Sonrasında GlobalGiving adlı şirketle birlikte bir partnerlik sağlandı ve olaylar burada patladı. GlobalGiving’in dünya çapında birçok ilişkisi vardı. Riot Games, GlobalGiving’e yardım ederek bünyesindeki organizasyon sayısını artırdı, her birine en az 10 bin dolar yardım sağladı ve GlobalGiving servis ücretini üzerine aldı. Ayrıca oyunculardan sağlanan paranın %100’ünün bağışlara gideceği bir yöntem hazırladı.
Kar amacı gütmeyen kuruluşlar ile yapılan bu PR çalışması, Riot Games’in beklentilerini aştı ve sonunda oyuncuların katkılarıyla 6.1 milyon doların üstünde para toplandı. Sosyal değerlere gösterilen ilgi ile mutluluklarını belirten oyuncuları muazzam bir yerel medya ağı takip etti.