Connect with us

Espor

9.2 sonrasında orman ve 2019’da derecelini durumu üzerine bir yazı paylaşıldı

🔸 Rakan’a yapılması planlanan değişiklik
🔹 9.2 sonrasında orman
🔸 2019’da derecelini durumu

rakan

League of Legends’ın resmi internet sitesi üzerinden bir “Oynanış Gündemi” yazısı daha paylaşıldı. Bu yazıda; Rakan’a gelmesi planlanan değişiklikler, 9.2 Yaması’nın ardından ormanda olacaklar ve 2019’daki dereceli durumundan bahsedildi. O yazıyı hemen aşağı ekliyoruz.

Rakan

Savaş başlatma becerisini önemli ölçüde azaltmak için 9.2’de Rakan’ın W’sunu bir hayli zayıflattık; ancak bu değişikliğin sonuçlarını gözden geçirdiğimizde, şampiyonu muhtemelen biraz fazla zayıflattığımız ortaya çıkıyor. 9.2’de getirdiğimiz değişikliklerle, Rakan’ı profesyonel maçlarda ve normal oyunlarda dengelenmesi daha kolay bir hale getirmeyi amaçladık. Şu anki planımız, öncelikle şampiyonun profesyonel maçlardaki performansını değerlendirmek. Daha sonra tekli sıradaki performansını da değerlendirip ya onu genel olarak güçlendireceğiz (bu daha muhtemel) ya da profesyonel maçlardaki gücünü değiştirmeden tekli sıradaki gücünü arttıracağız (daha düşük ihtimal ama yine de mümkün). Bu noktada W’sunu biraz hızlandırmayı düşünebiliriz. Anlamlı bir sonuç elde etmek adına bu yeteneğe epey büyük bir değişiklik getirmiştik; ancak bunun Rakan oyuncularının oyun deneyimini önemli ölçüde etkilediği de ortada. Eğer bu uygun veya tek başına yeterli olmazsa, R’sini (rakiple temas ettiğinde değil de belki yeteneği kullanır kullanmaz büyü direnci sağlayacak şekilde) veya Q’sunu (ayrıntılarına henüz karar vermedik) da güçlendirmeye yönelebiliriz.

9.2 sonrasında orman

9.2’de getirdiğimiz orman değişikliklerinin etkisi hakkındaki gözlemlerimizi ve düşüncelerimizi paylaşmak istiyoruz. Tabii hâlâ verileri inceleme aşamasındayız ve metadaki değişmeler de sürüyor. Dolayısıyla paylaşacaklarımız oyunun son ve kesin durumuyla ilgili değil, güncel durumla ilgili ilk görüşlerimiz olacak.

Deneyime gelen değişikliklerin ormancıları oyun süresine bağlı olarak istenen ortalama seviyelere çektiği görülüyor. Bunlar epey önemli gibi görünse de deneyim artışına (yani taban deneyime değil) gelen değişiklikler hemen devreye girmediği ve ormancılar bazı diğer deneyim kaynaklarına sahip olduğu için ormancıların toplam deneyim miktarı önemli ölçüde etkilenmedi.

seviyedeki önemli güç patlamalarına bağlı olan ormancıların hâlâ iyi durumda olduğunu, diğerlerininse biraz zorlandığını gözlemledik. Kesin bir karara varmadan önce daha fazla inceleme yapmamız gerek.
Farklı türdeki ormancılar için getirdiğimiz güç değişiklikleri, genel olarak çok da büyük çaplı değil. Gerçekten yüksek MMR değerlerinde (Elmas aşamasının üst kümelerinde ve daha yüksek aşamalarda) bu durum daha fazla görülüyor. Aynı durum ortalama MMR seviyelerinde de var; ancak o kadar da çok göze batmıyor. Bekleneceği gibi canavar kesmeye odaklanıp deneyim eğrisinde öne geçmeye çalışan ormancılar, özellikle de Cüretli Çarp kullananlar güçlerinin büyük bir kısmını kaybetti. Kha’Zix ve Graves bunlardan bazıları. Zaten ikisini de biraz zayıflatmamız gerektiğini düşünüyorduk.

Öte yandan tankların, özellikle de yüksek MMR değerlerinde kısmen güçlendiğini görüyoruz. Açıkçası bunu bekliyorduk; çünkü ne zaman bir konumun kazandığı deneyim veya altın miktarı azalsa, tankların performansının arttığını görüyoruz. Bunun sebebi de tankların oyuna katkısının güç artışına daha az bağlı olması. Ortalama MMR değerlerindeki tankların performansıysa çok değişmese de bu değişikliklerden faydalanıyor gibiler. Her iki durumdaki performanslarını takip etmeyi sürdüreceğiz. Tankların performanslarının artmasını görmek güzel bir şey. Yine de beceri düzeyleri ve organize oyunlarla tekli sıra arasındaki farkı açmamak için dikkatli davranıyoruz. Geçmişte sık sık yaşandığı gibi, bir alanda ortalama güçteyken diğer alanda fazla kuvvetli olmalarını istemiyoruz.

Konuyla ilgili diğer fikirlerimizi ve bazı istatistikleri muhtemelen önümüzdeki hafta sizinle paylaşacağız. 9.3’te orman sisteminde herhangi bir ayarlama yapmayı düşünmüyoruz. 9.2 değişiklikleri için bireysel şampiyon ayarlamaları dışında ek bir çalışma gerekip gerekmediğine 9.4’ün geliştirme sürecinde karar vereceğiz. 2. seviyede gerçekleştirilen baskınlar da ele aldığımız bir konuydu. 9.3’te getireceğimiz değişikliklerden Camille epey bir etkilenecek. Xin Zhao daha belirgin zayıflıklara sahip olduğu ve oyunun erken safhalarındaki gücü için daha fazla fedakârlık yaptığından onun bu açıdan çok da sorun çıkardığını düşünmüyoruz.

2019’da Dereceli’nin mevcut durumu

Özetle, şu ana kadar çok büyük bir sorunla karşılaşmadık; ancak yine de konum dereceleriyle (Kuzey Amerika ve Kore) ilgili birkaç şeyi gözden geçirmemiz gerekiyor. Daha fazla ayrıntıyı çok yakında paylaşacağız. Geçen yıla kıyasla derecelide büyük değişikliklere gittiğimizi ve sistem üzerinde hâlâ çalıştığımızı göz önünde bulundurursak önümüzdeki aylarda da bu konudan epey bir bahsedeceğiz. Amacımız nasıl düşündüğümüzü, ne yapacağımızı ve hangi konulardaki fikirlerinizin bize yardımcı olduğunu sizinle paylaşmak.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Espor