Connect with us

LoL

League of Legends’ta Kazandıran 5 Şampiyon

League of Legends’ta az seçilse de ortalığı birbirine katan 5 şampiyonu derledik.

League of Legends’ta son yamalarla değişen oyun tarzı, oyunun genelini etkiledi. Son zamanlarda nişancıların güç kaybetmesi, bazı şampiyonların ön plana çıkmasını sağlarken bazılarınıysa oyundan düşürdü. Bu konuda dotesports’un hazırladığı bir listeden faydalandık ve bir video hazırladık. İşte karşınızda 8.14 Yaması’ndaki performansları da bünyesinde barındıran, en fazla kazandırma oranına sahip şampiyonlar!

5. Aurelion Sol

Listemizin beşinci sırasında, orta koridorun güçlü şampiyonlarından Aurelion Sol yer alıyor. Yetenek atışları ve hareketliliği nedeniyle orta koridorda durdurmakta zorlanılan şampiyonlardan biri olan Aurelion Sol, %1.19 gibi düşük bir seçilme oranına sahip olmasına rağmen %52.71’lik kazanma oranıyla oynandığı zaman oyuna ne kadar etki ettiğini gösteriyor.

4. Cassiopeia

Listemizin dördüncü sırasında, sahip olduğu yetenek atışlarıyla birlikte eğer karşısında hata yaparsanız bunu en ağır şekilde ödetecek bir şampiyon var: Cassiopeia! Sahip olduğu sersemletme ve alan etkili yetenek atışlarıyla birlikte Cassiopeia, koridor aşamasını gayet rahat bir şekilde geçirebilen ve takım savaşlarında da büyük işler çıkarabilen bir şampiyon. 8.14 yamasıyla birlikte profesyonel arenalarda çok daha az seçilse de tekli dereceli karşılaşmalarda %3.04 seçilme oranına sahip Cassiopeia’nın kazanma oranı ise %52.80.

3. Sona

Listemizin üçüncü sırasını, bir destek karakteri olmasına rağmen oyunun başında verdiği yüksek hasarlarla rakip saldırı gücü taşıyıcısının canını sıkmayı başaran, takım arkadaşlarına verebildiği iyileşmeyle birlikte takımının güvenini kazanan ve takım savaşlarının kaderini değiştirebilecek bir ultiye sahip Sona alıyor. Sona bir süredir profesyonel arenalardan uzak kalsa da tekli derecelide ara sıra kendini göstermeye devam ediyor. %2.33 seçilme oranına sahip Sona’nın kazanma oranı ise %53.12.

2. Yorick

Kimilerinin çok sevdiği kimilerininse adeta nefret ettiği Yorick, sevenleri sayesinde listemizde 2. sırada yer alıyor. Sahip olduğu yeteneklerle koridor aşamasını iyi geçirebilse de oyunun devamını pek verimli geçiremeyen Yorick, gerek profesyonel arenada gerekse tekli dereceli karşılaşmalarda pek tercih edilen bir şampiyon değil. Ancak oynandığı oyunlardaki etkisiyle listemizdeki 3 şampiyonu geride bırakan Yorick, %54.09 kazanma oranıyla da listemizde 2. sırada yer alıyor.

1. Quinn

Listemizin ilk sırasını, nişancı olarak gözükse de çoğunlukla üst koridorda tercih edildiğini gördüğümüz ve verdiği hasarla koridorunu rahat bir şekilde domine edebilen bir şampiyon var: Quinn. Özellikle son yamalarda yapılan esnek tercihlerle birlikte tekrar ön plana çıkan Quinn, yetenekleri ve hasar potansiyeli ile adeta rakip oyuncuları oyundan bezdiren bir şampiyon haline bürünebiliyor.Yaklaşık yüzde 10’luk bir seçilme oranına sahip şampiyonun kazanma oranı ise %54.65.

Son olarak videoyu beğendiyseniz beğen tuşuna basmayı, bu tarz videoların gelmesini istiyorsanız da yorum atmayı sakın unutmayın. Önerileriniz Playerbros’u geliştirmemize olanak tanıyacak. Adım adım 100 bin aboneye giden bu yolda iyi ki varsınız. Bir sonraki videoda görüşmek üzere!

Okumaya ve yazmaya meraklı biri.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


LoL