Connect with us

LoL

Jinx’in karşısında hangi şampiyonlar oynanıyor?

Jinx karşısında kazanma istatistikleri en yüksek şampiyonları derledik.

Jinx CT hakkında ne biliyorsunuz? İstatistiklere göre bu hafta bir hayli oynanılan Jinx için ayakkabıyı saymazsak en çok tercih edilen eşya Ebedi Kılıç olurken bunu Runaan’ın Kasırgası ve Bombardıman Topu takip ediyor.

Jinx için en çok tercih edilen eşyalar şöyle:

  1.  Ebedi Kılıç, 16.53%
  2.  Savaşçı Çizmeleri, 15.76%
  3.  Runaan’ın Kasırgası, 11.92%
  4.  Bombardıman Topu, 10.42%
  5.  Koruyucu Melek, 2.09%
  6.  Kanasusamış, 1.20%

Jinx CT: Uzaktan dürtülmeye müsait bir şampiyon

Dan dan adını verdiği “minigun” ile mesafesinin az olduğunu düşünürsek, 600 veya daha uzun menzilli bir şampiyon ile oynamak kimi zaman iyi bir tercih olabilir. Tabii bu durumda mesafenizi menzilinize göre ayarlamalısınız. Menzil avantajınızı kullanmazsanız, Caitlyn ile oynadığınız bir maçta Jinx’e karşı kazanmak söz konusu olmayabilir. Bu yüzden menzil avantajınızı iyi kullanmalısınız. Dan dan uzak bir mesafeye sahip olmasa bile Kılçık adını verdiği roket ile bu avantıjınızı hiç edebilir. Jinx’in Kılçık kullanması mana götürse dahi menzil avantajınızı kırmak için silah değiştirebileceğini unutmayın. Bu yüzden yazının devamını okumanızı tavsiye ederiz.

Jinx CT için diğer bir kullanışlı taktik ise şampiyonun W yeteneğini etkisiz kılmak için minyonların arkasına saklanmak ve E yeteneğini boşa kullanmasını sağlamak. W yeteneğini düz koşmadığınız taktirde kolayca alt edebilirsiniz fakat E yeteneği için hızlı yer değiştirebilen bir şampiyon kullanmanız yararınıza olabilir. Jinx’in E yeteneğini bir kez ıskalaması, size rakibe saldırmak için iyi bir avantaj yakalatacaktır. İstatistiklere göre Jinx’e karşı Kalista kullanılan maçlarda Kalista’nın kazanma oranı %57.01. Kazanma oranlarına göre Kalista’yı takip eden Tristana, Lucian ve Kai’Sa ; Jinx’in W, E ve R yeteneğini ıslamak için ideal şampiyonlar gibi gözüküyor. Ayrıca R yeteneğini kullandığı an çıkardığı ses ile birlikte yer değiştirme yeteneğiniz için tetikte olmalısınız.

Bu iddialı sözler kime ait? [Test]

Jinx’in yüksek saldırı hızına sahip bir şampiyon olduğunu biliyoruz. Bu yüzden ADC dışı bir şampiyon kullanıyorsanız, Jinx’in saldırı hızını azaltmak için Donmuş Yürek ve Randuin’in Alameti gibi eşyalar almak ayrıca yararınıza olacaktır.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


LoL