Connect with us

LoL

LoL 9.11 Yaması için neler düşünülüyor?

Guinsoo’nun Hiddeti, Yuumi ve Aatrox konuları… 9.11 için neler düşünülüyor?

LoL 9.11 hakkında ne biliyoruz? League of Legends‘ın yeni yaması için bir yazı paylaşıldı. 9.11 ile birlikte oyunda değişecek şeyler oyunun resmi internet sitesi üzerinden paylaşılan bir yazıyla anlatıldı. O detaylar hemen aşağıda sizlerle.

Muhtemel 9.11 Değişiklikleri

Kısa süre önce 9.11 Yaması için biraz ön planlama yaptık. Aşağıda, çalışmalarımızın bazılarından bahsedeceğiz. Her zaman olduğu gibi, daha küçük denge değişiklikleri değerlendirilecek ve yama döngüsünün daha sonraki bölümlerine eklenecek. Yani listemizin henüz tamamlanmadığını unutmayın. Genel anlamda oyunun sık görülen ve büyük denge sorunlarına (aşırı güçlü sınıflar veya büyük oyun akışı sorunları gibi) sahip olduğunu düşünmüyoruz. Bu yüzden planladığımız değişikliklerin çoğu küçük çaplı. Dolayısıyla Sezon Öncesi Dönem’de gelmesi olası projeler üzerindeki çalışmalarımıza daha fazla ağırlık vereceğiz. Yılın ilerleyen bölümlerinde daha ayrıntılı bir şekilde bunlardan bahsedeceğiz.

Test: Bu bacaklar kime ait?

Guinsoo’nun Hiddeti için ek çalışmalar
Guinsoo’nun Hiddeti değişiklikleri (Bir De Yer Vurur’un her iki vuruş yerine üç vuruşta bir etkinleşmesi, zırh delme ve büyü nüfuzunun seviyeye bağlı olarak artmak yerine sabit %15 olması) 9.10’a yetişecek gibi görünüyor. Etkilenen şampiyonların telafi değişikliklerine ihtiyaç duyup duymadığı netleşene dek bu tür bir çalışmamız olmayacak. Yine de çok zor durumda kalabilecek şampiyonlar üstünde çalışmak için zaman belirlemeye başladık. Guinsoo’nun Hiddeti’nin kullanıcılarını göz önünde bulundurursak, üzerinde çalışılması gerekecek en az bir şampiyon olacağını tahmin ediyoruz.

Yuumi için ek çalışmalar
Burada çok olağandışı bir şeyden bahsetmeyeceğiz. Yuumi’nin çıktıktan hemen sonra, yeni bir şampiyona göre net bir şekilde çok güçlü veya zayıf olması halinde bir mikro yama getirebiliriz. Genelde niteliklerinin dengesi hakkında varsayım yapmadan önce, yeni şampiyonların yerli yerine oturması için bir süre beklemeyi tercih ediyoruz. Tabii eğer yeni çıkan bir şampiyon hedeflediğimizden çok daha güçlü veya zayıfsa hemen müdahale etmemiz de gerekebiliyor.

LoL şampiyonlarının yeteneklerini doğru tahmin edebilecek misin?

Aatrox için ek çalışmalar
Getirdiğimiz düzeltmeden sonra 9.9 değişiklikleri epey iyi görünmeye başladı. Bu yüzden şampiyon üzerinde çalışmamız gerekip gerekmediğinden emin değiliz. Yine de profesyonel maçlar için makul bir noktada olup olmadığını incelememiz lazım. Ne de olsa amaçlarımızdan biri de normal oyunlardaki gücünü arttırabilmek için profesyonel maçlardaki gücünü normal oyunlardakine kıyasla azaltmaktı.

Clash

Muhtemelen ayın sonlarına doğru Clash’in şu anki durumu ve ileride ne yapmayı planladığımızla ilgili bir güncelleme paylaşacağız. Uzun zamandır bu konuda sizi bilgilendiremediğimiz için özür diliyoruz. Çözmemiz gereken bazı teknik durumlar vardı.

Wukong Değişiklikleri Test Aşamasında

Bir süredir Wukong için getirmeyi planladığımız ufak bir oynanış güncellemesi üzerinde çalışıyoruz. Henüz bitmedi ama şu aşamada herkesin görüşünü almak faydalı olacaktır. Değişiklikleri önümüzdeki hafta (muhtemelen salı günü) Açık Beta’ya getirmeyi planlıyoruz. Ayrıca neyin neden değiştiği, nelerin değişmeyeceği ve genel proje hedefleri gibi konuları ele alan bir yazı paylaşacağız. Genel olarak değişikliklerle Wukong’un mevcut yetenek setinden çok uzaklaşmayacağız. Test ettiğimiz en büyük mekanik değişiğiyse W kopyasının daha uzun bir süre kalması ve patlamak yerine yakınlardaki rakiplere normal saldırılar yapması. Saldırıları isabet etkileri uygulayacak ve Wukong’un SG’sinin bir kısmını hasar olarak verecek.

Değişiklikleri Açık Beta’da bir süre (tahminen 2-4 hafta) kaldıktan sonra geri çekeceğiz. Güncellemeyi oyuna getirip getirmeyeceğimizeyse bu testin geribildirimleri ve bazı diğer testlerin sonuçlarına göre karar vereceğiz. Bunun çıkış zamanı henüz kesin değil; fakat hemen olmayacağını söyleyebiliriz. Önce test için oluşturduğumuz prototipi daha iyi bir hale (görsel efekt ayarlamaları, hata giderme, denge çalışmaları vs.) getirmemiz gerekiyor.

LoL şampiyonlarını küçük resimlerden tanıyabilecek misin?

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


LoL