Connect with us

LoL

ARAM için olmazsa olmaz rünler, hangilerini tercih etmelisiniz?

ARAM’da kullanabileceğiniz birbirinden güzel rünler:

League of Legends’daki her bir rünün birbirinden değişik özellikleri bulunuyor. Bu rünleri genel olarak Sihirdar Vadisi’nde kullanıyoruz fakat iş ARAM’a gelince hiçbir şeyi değiştirmiyoruz. Bu da berabirinde birtakım dezavantajlar doğuruyor. Yani, kimin ARAM’da toteme ihtiyacı var ki? İşte bu soruna çare olarak “Amoneychan” ın sunduğu ARAM için en ideal rünleri sizin için derledik. Gelin her beraber bu rünlere göz atalım.

İlginizi çekebilir: Riot Games merak edilen soruları cevaplamaya başladı, işte ilk cevaplar

1- Zafer (İsabet Ağacı)

ARAM oynarken illaki ki bedava öldürmelere ve asistlere denk gelebiliyoruz. Bu da Zafer rününü aldığımızda bizim için havadan can anlamına geliyor. Geri de dönemediğime göre havadan gelen bir miktar canın hiç de zararı olmaz, değil mi?

2- Pratik Zeka (İsabet Ağacı)

Aynı mantıktan yola çıkarsak, oyun sırasında çokca mana sıkıntısı yaşayan karakterler bu rünü tercih edebilirler. Ayrıca bu rün sadece alt edilen rakipten %20 mana kadarını yenilemekle kalmayıp, üzerine ulti için %10 bekleme süresinde azalma sağlıyor.

3- Efsane: Sıvışma (İsabet Ağacı)

Bu rün ARAM’da özellikle tank karakter için çok önemli bir yere sahip. Takım savaşlarındaki bolca “CC” den kurtulma sanşınızı %30 seviyesinde arttıran bu rün size daha dirençli dalışlar sağlayacak ve öncelikli hedefinizi daha kolay bir şekilde indirmenizi kolaylaştıracak.

4- Son Darbe (İsabet Ağacı)

Canı azalan karakterlere daha fazla vurabilmenizi sağlayan bu rünü Zafer ve Pratik Zeka rünleriyle birleştirmeniz çok güzel bir seçenek olacaktır. Eğer ekstra saldırı hızı çıkamayacağınız bir karakter oynuyorsanız, bu rün size ilaç gibi gelecektir.

5- Yaşam Kaynağı (Azim Ağacı)

Yaşam Kaynağı rününe sahip olduğunuzda ve rakip şampiyonun hareketini kısıtlanıdığınızda rakip şampiyon işaretlenir ve takımının şampiyona vurması durumunda canlarının yenilenmesi sağlanır. Yine bu yöntemle az canla haritada dolaşmanıza hiç mi hiç gerek kalmaz.

6- Kızart (Büyücülük)

Zaten küçük olan haritada rakibi her an dürtmek için bir sürü fırsat doğuyor. Kızart rünüyle birlikte yapacağınız yetenek saldırıları sizin için ekstra hasar, takip için ise ekstra çile anlamına geliyor.

İlginizi çekebilir: 8.17 Yaması’yla Zoe’de neler değişecek?

7- Açgözlü Avcı (Hakimiyet)

ARAM’da 5’te 5 atmak diğer oyun modlarına göre daha kolaydır. Haliyle bu ründen alacağınız etki oldukça büyük oluyor. Her karakterde kullanabileceğiniz bu rün ile her bir farklı alt etmede yüzdelik olarak canınızı iyileştirebilirsiniz.

8-  Mükemmel Avcı (Hakimiyet)

Hakimiyet rünlerinde Kelle Avcısı yüzü ile güçlendirebileceğiniz bu ründe ise herbir alt etmeniz size ulti için beklemesi süresinde azalma olarak geri dönüyor olacak. Böylelikle daha kısa sürede daha fazla ulti kullanarak bütün rakipleri süpürebilmeniz pek de imkansız değil.

9- Belden Aşağı (Hakimiyet)

Sıkışık bir alanda geçecek olan birsürü takım savaşında görebileceğiniz “CC” sayısı saymakla bitmez. Belden Aşağı rünü sayesinden “CC” yiyen rakip şampiyonlara her biri vuruşunuz onlara ilave 8-40 arası ilave gerçek hasar olarak ekleniyor. Kısıtlanmış karaktere yaptığınız gerçek hasarlı dürtmeler, rakibinizin canını oldukça acıtacak gibi görünüyor.

10- Gözyuvarı Koleksiyonu (Hakimiyet)

ARAM’da totemler oldukça işlevsiz fakat Hakimiyet rünlerini kullanıyorsanız, şampiyon öldürdüğünüz vergi gözyuvarı size ekstra saldırı gücü ve yetenek gücü artışı sağlayabiliyor.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


LoL