Connect with us

Espor

Can Gürsu: “Oyunlar ve şiddet olayları arasında bir bağ yok”

Royal Youth’un kurucusu Can Gürsu: “Oyunlar ve şiddet olayları arasında bir bağ yok. Aileleri bilinçlendirmek bu algıyı yıkmak görevimiz.”

Royal Youth‘un kurucusu Can Gürsu, kişisel Twitter hesabı üzerinden iki grafik paylaştı. Oyunlara harcanan paralar ile silahlı saldırıları kıyaslayan iki grafiği paylaşan Gürsu, “Oyunlar ve şiddet olayları arasında bir bağ yok. Aileleri bilinçlendirmek bu algıyı yıkmak görevimiz,” yorumunu yaptı.

Oyunların şiddete özendirdiği iddiası her geçen gün duyulsa da bu konuda birçok eleştiri bulunuyor. Bu konuda kendi fikirlerini belirten Gürsu, “Oyunlar ve şiddet olaylarının sürekli ilişkilendirilmesi başta ülkemiz olmak üzere bir çok ülkede yalnış bir algı yaratıyor. Aşağıda 2 adet grafikte de görülebileceği gibi oyunlar ve şiddet olayları arasında bir bağ yok. Aileleri bilinçlendirmek bu algıyı yıkmak görevimiz,” dedi.

Gürsu’nun tweet’i:

Gürsu’nun paylaştığı grafikler şöyle:

Silahlı cinayetler ve video oyun tüketimi


Japonya, Güney Kore, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Kanada, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya ve Çin’de 2019 yılında kişi başına yapılan oyun harcamaları ve 2017 yılında her 100 bin insan arasından silahlı saldırı sonucu ölenler.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Espor