Connect with us

Espor

“Espor gözde meslekler arasında yerini alıyor”

Espor her geçen gün büyümeye, Türk gençlerinin ilgisini kazanmaya devam ediyor.

Espor her geçen gün büyümeye, Türk gençlerinin ilgisini kazanmaya devam ediyor. Milliyet’in paylaştığı bir haberde bu konuya yer verildi. Espor gelirlerinden ve üniversitelerin bu konuya tutumundan bahseden Milliyet, bir esporcunun aylık 10-20 bin TL arasında kazandığını yazdı.

135 milyar dolarlık bir pazar

Türkiye E-Spor Federasyonu Başkanı Alper Afşin Özdemir’in ifadelerine de yer veren yazıda, dünyada espor gelirlerinin yıldan yılda %38’lik bir artış kazandığı dile getirildi. Oyun sektörü 2018’de 135 milyar dolarlık bir hacme gelirken, Türkiye de 850 milyon dolarlık büyüklüğüyle dijital oyun piyasasının en iyi 18. ülkesi konumunda bulunuyor. Özdemir’in tahminine göre, 2019’da da %8,1’lik bir büyüme Türk oyun sektörünü bekliyor.

Bora Koçyiğit: “Espor sektörü bu sene 1 milyar doları geçiyor”

Federasyonumuza lisanslı kulüp ve oyuncu sayısı çok hızlı şekilde artıyor. Bu büyüme artarak devam edecek. Federasyonumuza lisanslı 80 kulüp var”

Türkiye E-Spor Federasyonu Başkanı Alper Afşin Özdemir

Esporun büyümesiyle dünyada birçok üniversite espor konusunda dersler vermeye, akademik çalışmalar üretmeye başlamıştı. Türkiye’de de 4 milyondan fazla espor takipçisi bulunurken, bu alanın yeni bir meslek haline geldiğinin üzerinde duruldu. Özdemir’in Milliyet’te yer alan ifadeleri şöyle:

“Ayda 10-20 bin TL arasında kazançları oluyor”

“Bir e-spor oyuncusu ya da e-spor takımı rakiplerinden öne geçmek için ciddi strateji kurma becerisine sahip olmak durumunda. Çok sıkı çalışma gerektiriyor. Hem bedensel hem de taktiksel anlamda. Bu alanda başarılı olmak isteyen gençlere tavsiyem öncelikle disiplinli ve düzenli çalışmaları, kendilerini geliştirmeleri olacaktır. Ayrıca e-sporda gençlerimiz için tek kariyer imkanı oyuncu olmakla sınırlı değil. Yeni olduğu kadar büyük potansiyel barındıran, gelecek vadeden bu alanda e-spor antrenörlüğü, hakemlik, yayıncılık, analistlik, insan kaynakları uzmanlığı, organizatörlük, etkinlik yöneticiliği, hukuk, finans uzmanlığı gibi birçok farklı kariyer imkanı bulunuyor. Artık üniversiteler bu alanla ilgili bölümler açıyor ve burs veriyor. Ayda 10-20 bin TL arasında kazançları oluyor.”

Türk espor sektörüne böylesine bir büyümenin içindeyken bugünün önemini bir kez daha hatırlatalım. League of Legends’ın Türkiye finali, bugün 15.00’da başlayacak olan Royal Youth – Bahçeşehir SuperMassive karşılaşmasıyla espor dünyasının karşısında olacak.

Beklenen gün geldi: Bugün günlerden TBF!

Milliyet’in haberinde Zula’dan da bir örnek verildi. Zula sahnesinde yer alan Burak Kunavoc şu ifadeleri kullandı: “E-spor kariyerim Zula’da başladı. 4.5 yıldır Zula oynuyorum ve son 2 yıldır da profesyonel e-sporcu olarak turnuvalara katılıyorum. Tıp fakültesi 2. sınıf öğrencisiyim. Üniversite ile e-spor kariyerini aynı anda götürmek zaman zaman zor olsa da her iki alanı da çok sevmem bana gerekli motivasyonu sağlıyor. Taraftarlarla birlikte oyun coşkusunu yaşamak, yeni arkadaşlar edinmek, para kazanmak ise e-sporun getirilerinden sadece birkaçı. Beni takip eden, seven fanlarımın oluştuğunu görmek e-sporun beni en mutlu eden tarafı.”

zula süper lig

emre@playerbros.com

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Espor