Connect with us

LoL

Worlds 2019’da en çok seçilen şampiyonlar!

Vadide en çok hangi şampiyonla karşılaştık?

2020 dünya şampiyonası

Worlds 2019’da artık final zamanı. Şu ana kadar toplamda 74 maç oynandı, bazı şampiyonlar bu 74 maçta fazlasıyla ön plana çıktı. Gelin bu şampiyonlara bir göz atalım.

Üst Koridor – Gangplank

Gangplank Worlds 2019 boyunca 24 maçta seçilmiş. Finalist takımlardan FunPlus Phoenix‘in üst koridor oyuncusu Kim “GimGoon” Han-saem Gangplankle en yüksek KDA’ya sahip oyuncu. Bu da 6,9’a eşit. Ayrıca %75 kazanma oranını da elinde tutuyor GimGoon. Gangplank’ı iyi yapan birçok şey var. Ultisi sayesinde harita kontrolü sağlayabiliyor, kitle kontrolünden kurtulabiliyor ve AoE hasarı da yüksek.

Orman – Lee Sin

Lee Sin ise 74 maçın 39’unda seçilmiş. Ortalamada %41 kazanma oranına sahip. Mekanik olarak oynaması biraz zor olsa da hızı ve erken oyundaki baskısı nedeniyle Lee Sin metanın vazgeçilmezlerinden.

Orta Koridor – Ryze

Ryze toplamda 27 kere seçilmiş, bunların 22’si orta koridora. FPX’in orta koridor oyuncusu Kim “Doinb” Tae-sang ve G2’nun orta koridoru Rasmus “Caps” Winther görünüşe göre final serisinde Ryze’ı seçmek için birbirleriyle yarışacak. Ayrıca Doinb’nin Ryze ile KDA’sı 21.7!

Nişancı – Kai’sa

Kai’sa Worlds 2019’un en meşhur ADC’si. Tam 49 maç oynanmış. G2’nun ADC oyuncusu Luka “Perkz” Perković ise Kai’sa ile Worlds 2019’da %100 kazanma oranına sahip.

Destek – Nautilus

Nautilus sanırsak hiç eskimeyecek. 32 maçta destek olarak, 3 maçta ise orta koridor olarak seçilmiş. Bir destekten isteyebileceğiniz her şeye sahip. Hasar tanklayabiliyor, kitle kontrolü var, ultisini sadece tıklayıp atabiliyorsunuz ve çapasıyla savaşı başlatabiliyor. Daha ne olsun?

Bakalım final serisinde bizleri farklı seçimler bekliyor mu?

Espor yazarı, içerik üreticisi. Gazi Üniversitesinde, Elektrik-Elektronik Mühendisi olmaya çalışan acımasız bir defans oyuncusu. Şef Editör, he bir de Fenerbahçeli. DM atın ben size dönerim.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


LoL