Connect with us

LoL

Riot Games, LCS 2019 Karnesini Yayınladı

Riot Games, NA LCS liginin 2019’daki verilerini paylaşarak esporun büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Riot Games, LCS 2019 Karnesini Yayınladı

2019 yılının son birkaç haftasında bir başka istatistik Riot Games tarafından NA LCS için yayınlandı. LCS’in 2019 sezonuna genel bir bakışı mümkün kılan istatistik, Riot Games tarafından dün yani 16 Aralık’da paylaşıldı.

Şirketin yayınladığı bu istatistiklerin arasında etkinliklerin toplam izlenme saatlerinden, sponsor sayılarından, oyuncuların kişisel ve oyun içerisinde yaptıklarına kadar veri yer alıyor.

LCS, Amerika’daki En Popüler 3. Profesyonel Spor Ligi

Yayınlanan verilere genel bir bakış attığımızda elektronik sporların büyüklüğü de gayet net bir şekilde anlaşılmakta. LCS’in 2019 sezonu, Amerika’daki 18-34 yaş aralığındaki insanlar tarafından bu yıl en çok takip edilen üçüncü profesyonel spor ligi oldu.

Elektronik sporların büyüklüğünü gösteren başka bir veri ise izlenme sayıları ve yerel katkılar oluyor. Şirketin açıkladığı veriye göre LCS 2019 Bahar finallerini ortalama olarak anlık 403 bin kişi izlerken, en fazla 609 bin kişi izledi.

Bahsettiğimiz bu kişiler ise toplamda 2,4 milyon saatten daha fazla süre boyunca heyecanlı karşılaşmalara tanıklık etti. Ayrıca karşılaşmaların sadece bir kısmının gerçekleştiği Detroit şehrine LCS’in katkısı 5.44 milyon dolar oldu.

2019’da İrelia Sevilmeyen Çocuk Oldu

Haberin başında oyun içi verilen de paylaşıldığından bahsetmiştik. Profesyonel karşılaşmalarda 101 kere ile Aatrox en çok tercih edilen şampiyon olurken İrelia, toplamda 131 kere yasaklanarak, en fazla yasaklanan şampiyon oldu. Ezreal ise en çok kazanan şampiyon unvanını 55 zafer ile aldı.

Oyun içinden gelen başka bir veri ise oyuncuların en çok kullandığı tuşlar QWER ve DF oldu. Bu tuşlara en fazla basan oyuncu Team SoloMid ekibinden Bjergsen oldu. Bjergsen 2019’da R tuşuna 12609 kere basarak birinci oldu. İkinci sırada ise Q tuşuna 12602 kere basan Huni geliyor. Ayrıca Huni, 10492 tıklama ile E tuşunda da ilk sırada yer aldı.

Şef Editör - Espor ve gazetecilik işlerini kovalıyorum. - yusufcan@playerbros.com

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


LoL