Connect with us

Rainbow 6: Siege

Rainbow Six Siege’e yeni başlayanlar için operatörler!

Rainbow Six Siege’in kolay operatörleri

Rainbow Six Siege

Rainbow Six Siege klasik koştum vurdum FPSlerden ziyade daha taktiğe dayalı, Ubisoft’un FPS oyunu. Siege’de herhangi bir şey sizi zor konuma düşürebiliyor. Oyun gerçekçiliğe biraz daha dayalı bunu da operatörler, silahlar ve teçhizatlarla gerçekleştiriyor. Kullandığı silah ve teçhizata göre de operatörümüzün genel özellikleri belli oluyor. Bazı operatörlerin kullanımı basitken bazılarına alışmak biraz daha uzun sürebiliyor. Bu yazımızda ise Rainbow Six Siege’e yeni başlayanlar için kullanımı kolay olan operatörleri derledik.

Saldırı

Thermite

Rainbow Six Siege’de reinforcelanmış duvarları kırmak neredeyse imkansız. Neredeyse dememizin sebebi ise Thermite. Thermite Exothermic Chargeları sayesinde reinforcelu duvarları kolayca kırabiliyor. Ayrıca kullandığı 556XI silahı da oldukça kuvvetli.

Thatcher

Dediğimiz gibi teçhizatlar ve aletler oyunda büyük önem sağlıyor ve üstünlük kurmanıza yardımcı oluyor. Thatcher’ın EMP bombaları ise Jager’in ADS’i hariç birçok aleti ve teçhizatı devre dışı bırakabiliyor.

Sledge

Barikatları ve reinforcelanmamış duvarları ateş ederek kırmak birkaç atış veya birkaç menzilsiz saldırı gerektiriyor. Sledge’in balyozuyla ise bunları tek seferde kırabiliyorsunuz. Sledge ayrıca Castle’ın reinforce’unu ve Maestro’nun kamerasını da kırabiliyor.

Ash

Ash de aynı Sledge gibi ama menzilli ve 2 mermisi var. Ayrıca Ash’in patlamaları çevresine de hasar veriyor. Ayrıca hızlı olması da avantaj sağlıyor. R4-C ve G36C silahları da bir hayli güçlü. R4-C ise daha fazla hasar verdiği için tercih ediliyor.

Buck

Ash ile Sledge’in biraz daha arasında yine soft-breacher kategorisinde olan Buck da kendine özel teçhizatı olan Skeleton Key ile taarruz tüfeğini pompalıya geçirebiliyor. C8-SF taarruz tüfeği ve CAMRS keskin nişancı tüfeği bulunan Buck’ta ise genellikle C8-SF tercih ediliyor.

Savunma

Mute

Rainbow Six Siege’de en önemli iki olay duvarları kırıp farklı rotalar oluşturmak ve rakip takımın bilgisini almak. Mute bunların ikisini de engelleyebiliyor. Mute’u ise bozan karakterlerden en önemlisi Thatcher’ın EMP’si. Ayrıca Twitch’in dronu’u da mute’u kırabiliyor.

Rook

Rainbow Six Siege’de fazladan hayatta kalabilen operatörlerden birisi Rook. Ayrıca silahlarına ACOG takabiliyor olması ve silahlarının hafif sekiyor olması da ekstra avantaj sağlıyor.

Kapkan

Oyunda dikkatle rakiplerinizi ararken tuzaklara gözünüz çok da çarpmıyor. İşte bu durumlarda Kapkan aradığını bulmuş oluyor. Bir odaya dikkatle baktınız, içeriye tam adım attınız Kapkan tuzağına yakalanıyorsunuz. Patlamalar 60 can götürüyor, ses sayesinde nerede düşman olduğu konusunda bilgi sahibi oluyorsunuz ve ona göre pozisyon alabiliyorsunuz.

Jager

Saldıran tarafın duvarları kırmak için attığı bombalar olsun flaş bombaları olsun savunmaya bir hayli sorun çıkarabiliyor. İşşte Jager bu durumda devreye giriyor. ADS teçhizatıyla 3 metre içindeki bombaları 2 kere engelleyebiliyor. Thatcher’ın EMPleri ADS’leri deaktive edebiliyor ama çok ince hesaplanıp atılmaları lazım. Ayrıca 416-C silahıyla da bir hayli güçlü bir hale geliyor Jager.

Lesion

Kapkan ve Frost gibi Lesion’da bir tuzakçı. Yerlere bıraktığı iğneler rakipler üstüne basınca ses çıkarmalarına, yavaşlamalarına ve saniye başı hasar yemelerine neden oluyor. Özellikle rakip takımdan bilgi almak ve ona göre pozisyon alıp savunma yapmak için Lesion büyük avantaj oluyor.

 

Espor yazarı, içerik üreticisi. Gazi Üniversitesinde, Elektrik-Elektronik Mühendisi olmaya çalışan acımasız bir defans oyuncusu. Şef Editör, he bir de Fenerbahçeli. DM atın ben size dönerim.

1 Yorum

1 Comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Rainbow 6: Siege