Connect with us

Espor

Galatasaray Espor VFŞL Konusuna Açıklık Getirdi

Galatasaray Espor, yaptığı açıklama ile taraftarların aklında soru işaretlerini giderdi.

Galatasaray Espor VFŞL Konusuna Açıklık Getirdi

2019 yılında yaşadığı maddi sorunlar nedeniyle oyuncularının ve takım görevlilerinin maaşlarını ve primlerini ödeyemeyen Galatasaray Espor, Riot Games tarafından 2020 Kış Mevsimi’nden men edilmişti.

Bu men edilmenin ardından kısa süre sonra takım oyuncularının ücretlerini ödemiş sorunu ortadan kaldırmıştı. Yaklaşık iki hafta önce ise yönetim kurulunda bir değişikliğe gidilmişti. 30 Aralık 2019’da alınan yönetim kurulu kararı ile Galatasaray Espor şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Erol Özmandıracı yerine, Muhasip üye Dorukhan Acar getirilmişti.

18 Ocak 2019 Cumartesi günü ise takım tüm taraftarlarını aydınlatacak bir açıklama yaptı. 3 ana oyundaki faaliyetlerini güçlü bir odak ve kararlılıkla yürütmekte olduğunu söyleyen Galatasaray, bütün yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve bütün platformlarda yarışmaya hazır olduğunu belirtti.

Riot Games ile ortak bir noktaya vardıklarını açıklayan takım, League Of Legends partnerlik sistemine devam edeceğini fakat VFŞL 2020 Kış Mevsimi’nde yer almayacaklarını da söyledi. Ayrıca Galatasaray’ın espor yatırımlarına devam edileceği de bu açıklamada belirtildi.

Riot Games de Galatasaray Espor Açıklamasına Katıldı

Takım tarafından yapılan açıklamanın ardından Riot Games de bir açıklama yayınladı. VFŞL konusunda Galatasaray ile benzer konulara değinen Riot Games, takım yönetiminin doğru analizler gerçekleştirdiğini ve oyuncuların ve koçların mağduriyetlerini önlemek için çözümler geliştirdiğini söyledi.

Galatasaray’ın açıklanmasında değinilmeyen bir nokta ise Galatasaray Spor Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Cengiz’in espor branşında imza yetkilisi olarak tanımlanması oldu. LoL’ün geliştiricisi şirket bu yetki tanımlamasını espora verilen değer ve odağın göstergesi olarak tanımladı.

Herhangi bir sorunun oluşmaması durumunda takım VFŞL 2020 Yaz Mevsimi’nde ligdeki yerini alacak.

Şef Editör - Espor ve gazetecilik işlerini kovalıyorum. - yusufcan@playerbros.com

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Espor