Connect with us

Overwatch

Overwatch hikayeleri: Hanzo’nun hikayesi

Hanzo’nun kanunsuz bir gangsterden kahramana dönüşme hikayesi

Hanzo'nun hikayesi

Shimada klanının varislerinden olan Hanzo yetenekli bir okçu olmasının yanı sıra tehlikeli bir suikastçı. Shimada klanına layık bir varis olduğunu kanıtlamak ise en büyük arzusu. Bu yolda karşısına çıkan sevdiklerini bile saf dışı edebilecek bir kararlılığa sahip.

Yüzyıllardır varlığını sürdüren köklü bir aile olan Shimada klanı zamanla yasadışı işler sayesinde bir suç imparatorluğuna dönüştü. Klan yüzyıllar içinde büyüyüp güçlenirken aile üyeleri de ölümcül dövüş yetenekleri kazanacakları bir dizi zorlu eğitimden geçerek adeta birer ölüm makinası haline geldiler. Bu aile içerisinde büyüyen Hanzo ise en büyük oğul olarak sıradaki varisti.

Babasının bıraktığı bu devasa miras ve klana layık olmak için çok çalışan Hanzo’nun en büyük hedefi ise babasını gururlandırmaktı. Genç yaşlardan beri bu doğrultuda aldığı eğitimler ile gücüne güç katan Hanzo yıllar içinde liderlik konusunda doğal bir yeteneği olduğunu da kanıtladı. Dövüş sanatları konusunda kendini her zaman daha ileri noktalara taşıma amacı güden Hanzo özellikle de ok ve yay kullanma konusunda uzmanlaştı.

Hanzo’nun hikayesi babasının ölümünün ardından klanın lider koltuğuna oturması ve küçük kardeşi olan Genji’ye Shimada klanı içerisinde daha aktif bir rol almasını ve babasının mirasına uygun davranmasını emretmesi ile başlıyor. Kardeşi bu sorumlulukları reddettiğinde ise sonu neredeyse ölüm ile bitecek bir kavgaya tutuşan kardeşlerden Hanzo kardeşini öldürdü.

Ya da en azından o öyle zannediyordu. Kardeşini kendi elleri ile öldürdüğünü düşünen Hanzo için bu fikir yıkıcı oldu. Yıllardır içerisinde bulunduğu değerler için öz kardeşini öldürmek zorunda kalan Hanzo gün geçtikçe daha da içine kapandı. Bu durum en sonunda onun aile mirasını reddetmesi ile sonuçlandı.

Şimdilerde ise Hanzo onurunu geri kazanmak ve geçmişinin hayaletlerinden kaçmak için savaş veriyor. Hanzo’nun hikayesi bu savaş sırasında masumları korumak ve adaleti sağlamak ile devam ediyor.

5 yaşından beri oyun oynuyor, bunun son birkaç senesinde de oynadığım oyunlar hakkında yazıyorum. Yarı zamanlı öğrenci, tam zamanlı sıradan insan.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Overwatch