Connect with us

Counter-Strike Global Offensive

ENCE, takım koçunu 2017’de kullandığı koç hatası nedeniyle görevden uzaklaştırdı!

ENCE koçu Twista da koç hatası kullandığını itiraf etti ve görevden uzaklaştırıldı!

ence koç twista koç hatası

CS:GO’da son haftalarda gündemi sarsan olaylardan biri de “koç hatası”. Koçların oyun içerisindeki bir hatayı kullanarak haritanın belirli yerleri görmesini ve adeta hile kullanır gibi bu bölgedeki tüm bilgiyi takımına iletmesine yarayan bu hata, birçok koç tarafından geçtiğimiz yıllarda kullanılmış.

Kullanan isimlerin araştırması sürerken, ortaya çıkmasından korkan tüm koçlar bir bir kullandığı hatayı itiraf ediyor. Durumun zaten ortaya çıkacağını bildiklerinden suçlarını hafifletmeye çalışan koçlar, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla koç hatası kullandıklarını açıklıyor. Açıklamalarda yer alan tarihler ise gerçek anlamda korkunç.

MIBR ve Hard Legion gibi takımların koç hatası kullandığı tespit edilip bu sebeple Bölgesel Major Puanları silindi. mousesports koçu Rejin de suçunu itiraf eden isimler arasındaydı. Öte yandan Heroic koçu HUNDEN ise bu hatayı kullandığı tespit edilen koçlardan. Bu iki koç da durumun ortaya çıkmasının ardından takımlarından uzaklaştırıldı.

Son olarak bir şok daha ENCE tarafından geldi. Finlandiyalı ekibin koçu, 2017 yılında koç hatasını kullandığını itiraf etti. Olayın en can alıcı noktalarından biri de, bu hatanın 2017 yılından beri oyunun içerisinde yer alması. Belki de onlarca, yüzlerce takım bu açıktan yararlandı ve izlediğimiz profesyonel sahne tamamen bir yalandan ibaretti.

ENCE koçu Slaava “⁠Twista⁠” Räsänen’in de bu hatayı kullandığını itiraf etmesi ve takımına bildirmesi ile birlikte Finlandiyalı organizasyon, ikinci bir emre kadar Twista’nın takımdan uzaklaştırıldığını duyurdu.

 

yazmayı sever.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Counter-Strike Global Offensive