Connect with us

Espor

Batı’daki takımların Worlds playofflarına kalma ihtimallerini görmek istemezsiniz.

Batı dünyasının Lol taraftarlarının bir mucize için dua etmeye başlamaları gerekiyor.

G2

2024 Dünya Şampiyonası’nda LCS veya LEC takımlarından birden fazlasının playofflara kalması her zaman bir sürpriz oluyordu, ancak taraftarlar bu yıl Batılı takımların şansının ne kadar düşük olduğunu görünce hayal kırıklığına uğrayacak.

Bir League of Legends teknoloji dahisi tarafından Worlds Simulator uygulamasında yapılan hesaplamalar, hem Avrupa hem de Kuzey Amerika taraftarları için kötü bir tablo çiziyor: Eğer her takım bahis oranlarına göre oynarsa bir Batılı takımın sekiz takımlık çeyrek finallere kalma şansı %65.44. Ancak, iki takımın gruplardan çıkma şansı ise yalnızca %1.21’e kadar düşüyor.

Hesaplamalara göre, G2 Esports ve Team Liquid, Batılı taraftarlar için favori olmasa da en yakın seçenekler arasında yer alıyor. Bu da mantıklı, zira ikisi de sırasıyla Avrupa ve Kuzey Amerika şampiyonları. FlyQuest ve Fnatic ise üçüncü ve dördüncü sırada geliyor.

Ancak acımasız bir gerçek şu ki, üç Batılı takımın Swiss Aşamasında iyi performans gösterip çeyrek finallere çıkmaları o kadar düşük bir ihtimal ki, bu olasılık yüzde sıfır olarak kaydediliyor.

Daha umut verici senaryolar ise, tamamen rastgele oranlarla yapılan simülasyonlar (simülasyonun yaratıcısının “nihai umut” olarak adlandırdığı durum) beş senaryodan birinde üç Batılı takımın playofflara kalmasını sağlıyor. Aynı parametrelerle on senaryodan dördünde ise en az iki Batılı takım Worlds playofflarına kalmayı başarıyor.

Fnatic Rekkles

Maalesef Batılı League of Legends hayranları için bu üzücü istatistikler, geçmiş yıllardaki gerçek sonuçlarla oldukça uyumlu. Avrupa veya ABD’den ikiden fazla takımın aynı playoff aşamasında yer aldığı son dönem 2019’du. O yıl, G2 Esports, Fnatic ve Splyce çeyrek finallere kalmayı başardı ve G2 finale kadar yükselip 0-3 mağlup olmuştu.

Bu dönemin ardından, 2020’de iki Avrupa takımı (Fnatic ve G2) son sekize kalırken, 2021’de de iki takım (Cloud9 ve MAD Lions) yer aldı. 2022 ve 2023’te ise sadece birer Batılı takım çeyrek finallere kalmayı başardı: 2022’de Rogue, 2023’te ise NRG Esports.

2024 Dünya Şampiyonası’na yaklaşırken, taraftarlar arasındaki beklentiler pek de yüksek değil. İçerik üreticisi Caedrel gibi isimler, Avrupa’daki etkinlikte başarı elde edebilecek tek gerçek şansın G2 olduğunu düşünüyor. Kuzey Amerika şampiyonu Liquid ise bazılarına göre cömert bir şekilde değerlendiriliyor.

Ancak her zaman bir umut var: Geçen sezon kimse NRG’nin bu kadar ileri gitmesini beklemiyordu ve NA ile EU’nun en sevdiği şeylerden biri, zayıf olarak gösterilen takımlarla beklenmedik zaferler kazanmaktır.


Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Espor