Connect with us

Espor

Worlds 2024 Play-In aşaması sona erdi ve İsviçre aşaması için kuralar belirlendi!

Worlds artık tam anlamıyla başlıyor.

Worlds

Worlds Play-In aşaması henüz sona erdi, ancak şimdiden büyük bir bölge hayal kırıklığı yaşadı. Kuzey Amerika’nın iddialı temsilcilerinden 100 Thieves, Play-In aşamasında beklentileri karşılayamayarak turnuvadan elendi. Bu erken vedayla birlikte, LCS bir darbe daha almış oldu. Ancak turnuvada hala uzun bir yol var; geri kalan 15 takım İsviçre aşamasında mücadele edecek ve dünya şampiyonu olma yolunda ilerlemeye çalışacak.

Daha şampiyonun belirlenmesine çok var, ancak Play-In’de bile büyük hayal kırıklıkları yaşanıyor, ve bu sadece yolun başlangıcı.

100 Thieves’in PSG Talon’a karşı alt grup finalinde aldığı net mağlubiyet, onların Worlds 2024’e erken veda etmelerine neden oldu. İsviçre Aşaması ilk tur eşleşmeleri belirlenirken, bazı dikkat çekici karşılaşmalar ön plana çıktı. T1, unvanlarını koruma mücadelesine Top Esports’a karşı başlayacak. LEC hayranları ise G2’nin paiN Gaming ve Fnatic’in Dplus KIA ile olan eşleşmeleri sayesinde erken bir başarı umut edebilirler. Ancak MAD Lions KOI destekçileri, LPL Yaz Mevsimi şampiyonu Bilibili Gaming’e karşı zorlu bir ilk tur eşleşmesiyle derin bir nefes almış olabilirler.

 

GAM Esports, Play-In Aşamasındaki başarılı oyunlarının ödülü olarak ilk turda FlyQuest ile karşılaşacak. Öte yandan, PSG Talon da zorlu bir rakiple, LCK Yaz Mevsimi şampiyonu Hanwha Life Esports ile eşleşti.

Diğer doğrudan katılan takımları içeren eşleşmeler arasında ise Team Liquid, LNG Esports ile karşılaşırken, Weibo Gaming ise ikinci torbanın canavarları olarak görülen Gen.G’ye karşı mücadele edecek. Bu eşleşmeler, İsviçre Aşamasının heyecan dolu olacağının sinyallerini veriyor.

Bu yılki Worlds takımları Berlin, Paris ve Londra arasında taşıyarak yılın en iyi takımını belirleyecek. 2024 Dünya Şampiyonası’nın İsviçre Aşaması iki bölümde gerçekleştirilecek: ilk bölüm 3-7 Ekim tarihleri arasında, ardından kısa bir aradan sonra yerleştirme maçları 10-13 Ekim tarihleri arasında tamamlanacak. İlk gün sadece birinci tur eşleşmeleri oynanacak ve bunlar tamamen tek maç üzerinden yapılacak.

4 Ekim ise 1-0 ve 0-1 durumu olan takımların karşılaşmalarına sahne olacak, yine tek maçlık formatta. Sonraki günlerde ise kader belirleyici maçlar oynanacak ve katılımcıların nihai durumlarını belirlemek için en iyi üç maçlık seriler yapılacak.


Beşiktaş Esports EA Sports FC 25 kadrosunu tanıttı

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Espor