Connect with us

Güncel

Worlds 2024 Swiss aşaması bitti işte karşınızda sonuçlar

Worlds 2024 tüm hızı ile devam ediyor!

Worlds

Worlds 2024’ün eleme aşaması yaklaştı ve sekiz takım, kupayı kazanma şansı için kıyasıya mücadele edecek. Londra’daki finaller yaklaşırken, taraftarlar kimin zaferle ayrılacağını görmek için sabırsızlanıyor.

Bu yılki Worlds, başından beri sürprizlerle doluydu; bir CBLOL takımının ana sahneye kalması ve G2 Esports’un elenmesinden sonra hiçbir EMEA takımının eleme aşamasına kalamaması en dikkat çekici olaylardan bazılarıydı. GAM Esports’un, Swiss aşamasında MAD Lions KOI’yi elemesi gibi etkileyici performanslara rağmen diğer küçük bölgeler de finale ulaşmayı başaramadı. Turnuvanın Batı’daki umutlarını canlı tutan ise FlyQuest oldu.

Turnuva boyunca dört LPL takımı üstünlüklerini göstererek hepsi eleme aşamasına kalmayı başardı. Beklendiği gibi, bu yılın favorisi olan Gen.G, hala Summoner’s Cup’ı kazanma yarışında. Ancak bir kez daha tüm yollar, unvanlarını savunmayı ve beşinci şampiyonluklarını kazanmayı hedefleyen T1’a çıkıyor gibi görünüyor.

Format ve katılan takımlar
Eleme aşaması, tekli eleme ve beş maçlık seriler formatında gerçekleşecek. Takımlar, turnuvada ilerlemek için üç maç kazanmak zorunda, aksi takdirde elenecekler. İlk sekiz takım, yoğun rekabetin yaşandığı Swiss aşamasını geçerek eleme aşamasına katılmaya hak kazandı. Bazı maçlar tahmin edilenden çok daha yakın geçti ve bu da LNG Esports gibi sürpriz takımlarının ortaya çıkmasına neden oldu.

LNG, Swiss aşamasını etkileyici bir 3-0 rekoruyla tamamlayarak yerini garantiledi. Turnuvanın başında orta koridor oyuncularının kim olacağı belli değilken bu başarıyı elde etmeleri, çoğu hayran için beklenmedik bir durumdu. Gen.G de Hanwha Life Esports’a karşı LCK Yaz Finalleri’nde elde ettiği zaferle mükemmel bir 3-0 skoru yakaladı. Top Esports ise Dplus KIA’yı yenerek 3-1’lik güçlü bir performans sergiledi ve LCK birinci sıradaki HLE, FlyQuest’i zorlanarak da olsa yenip 3-1 skoru ile yerini aldı.

Mevcut şampiyonlar T1, G2 Esports’u 2-0’la yenerek Worlds ana sahnesinde hiçbir zaman birden fazla maç kaybetmemiş olma rekorunu korudu. Weibo Gaming, Fnatic ve Dplus’u eleyerek 3-2 skorla ilerledi. Son olarak, Bilibili Gaming G2 Esports’u çekişmeli bir seri ile eleyerek ilk sekizi tamamladı.

Son olarak, Swiss aşamasının son maçı olan LCS Yaz Finalleri’nin rövanşında Team Liquid’i 2-1 yenen FlyQuest, elemeleri geçerek finale kalmayı başardı.


Galatasaray oyuncusu Burak “LewN” Alkan, BBL Esports’a transfer oldu

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Güncel