Connect with us

LoL

Worlds 2018: Ön elemelerin ikinci aşamasının ilk gününde bizi neler bekliyor?

2018 Dünya Şampiyonası’nın seri maçlarının oynanacağı bu günde kimler karşılaşacak? #Worlds2018

League of Legends ön elemelerinde ikinci aşamaya geldik. Peki ön elemelerin ikinci aşamasının ilk gününde neler olacak?

Worlds ön elemelerinin ikinci aşaması 5 maçlık seri halinde olmaktadır. Maçı ilk 3 galibiyet alan takım kazanmaktadır. Ligde final aşamalarında gördüğümüz bu tarzda takımlar daha farklı stratejiler kullanıp beklenmedik galibiyetler alabiliyor. Bugün yani 6 Ekim Cumartesi gününün maçları şöyle:

  • 07:00 Cloud9-Gambit Esports
  • 11:00 Edward Gaming-DetonatioN FocusMe

Maçlar

Cloud9-Gambit Esports

Günün ilk serisi Cloud9 ile Gambit Esports arasında olacak. Cloud9 grup aşamasından 4-0 bir skorla çıkıp birinci olarak bu maça favori olarak geliyor. Ne kadar grupta keskin bir oyun sergilemese de NA LCS’de lig aşaması ve finalleri ikinci olarak bitirmişti. Sonrasında bölge finallerinde 1. olarak Worlds’e gelen Cloud9, 5 maçlık serilerde odaklanabildiği zaman rahat galibiyetler alıyor. Her koridorda farklı şampiyon seçimi ve farklı oyun yapısıyla rakibine korku veren Cloud9 galibiyete bir adım yakın. Cloud9’ın rakibi Gambit Esports ise uluslararası turnuvalarda uzun süredir bu aşamalara gelebilen, kadrosu uzun süredir fazla değişmeyen ve bizden sonra en güçlü Wildcard takımlarından biri. Gambit Esports’un gruptan çıkması kesin görünüyordu ama G-Rex ile olan maçlarından istediği zaferi bulamadı. Uluslararası tecrübesi olan bu iki takımın maçlarının oldukça heyecanlı olacağını düşünüyoruz.

Edward Gaming-DetonatioN FocusMe

Günün ikinci serisi ise Edward Gaming ile DetonatioN FocusMe arasında olacak. Grup aşamasını herkesin beklediği gibi rahat geçiren Edward Gaming maçın mutlak favorisi. Kendi sınırlarını iyi bilip kompozisyonunun üstünlüklerini iyi kullanan Edward Gaming her ne kadar 3-1 bitirse de ön eleme aşamasının en güçlü takımı olarak görülüyor. Bu gücün sebebi makro oyunda çok iyi olmalarının yanı sıra oyunun akışına yön verebilmeleri. Edward Gaming’in rakibi DetonatioN FocusMe C grubunun sürpriz ismi. DetonatioN FocusMe turnuvada ikinci tura çıkma ihtimali en düşük takımlardan biri gibi görülüyordu. Tie break karşılaşmasıyla KaBuM! e-Sports’u turnuva dışına iten DetonatioN FocusMe çaldığı baronlarla da kendisinden bolca söz ettirdi. Tie break karşılaşmasında kendinden emin oynayan ve skor vermeyen DetonatioN FocusMe acaba bir sürprize daha imza atabilecek mi?

Bugünün maç sonuçları, kısa özetler ve daha fazlası Playerbros’ta sizlerle olacak.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


LoL