Daha önce hiç 14-1’den maç çevirmiş miydiniz? Ya da 15-0’dan 15-15’e getirmiş miydiniz? Profesyonel arenalarda böyle uç skorlardan geri dönüşler pek izleyemesek de 12-3 gibi skorlardan uzatmaya götüren veya kazanan birçok takımın maçını izledik. İlk yarı sonunda önde olmanın vermiş olduğu rahatlık ve ikinci yarıda skorun vermiş olduğu aşırı moral birbirinden inanılmaz geri dönüşlere ya da esporseverlerin daha çok kullandığı tabirle “comeback”lere sahne olabiliyor. Bu içeriğimizde ise sizler için seçtiğimiz birkaç efsane maçı tekrar anımsayacağız. İçlerinden ikisinin bize yaşattığı heyecan ise çok başka. Hadi içeriğimize geçelim!
1- Luminosity – fnatic
Günümüzde SK Gaming olarak mücadele eden kadro, daha öncesinde Luminosity bünyesinde mücadele ediyordu. 2016 yılının en iyi takımlarından ikisi Luminosity ve fnatic IEM Katowice 2016 finallerinde karşı karşıya geldi. best of five üzerinden oynanacak final karşılaşmasının kazananı 104 bin dolar gibi o zamanın turnuvaları için büyük sayılabilecek bir ödülün sahibi olacaktı. Serinin ilk maçında 12-3’ten yapılan bir geri dönüşle uzatmalarda kazanan fnatic, 1-0 öne geçti. İkinci haritada ise 16-3 gibi ezici bir skorla kazanıp seriyi 2-0’a getiren fnatic, üçüncü maça rahatlamış bir şekilde başlamış olacağındandır ki ilk yarıyı 12-3 geride kapatarak başladı. Devre arasında ne oldu bilinmez fakat ikinci yarıda efsane bir oyun sergileyen fnatic, maçı 15-15 ile uzatmaya götürmeyi başardı ve uzatmalarda da 19-15 galip geldi. Bu sonuçla birlikte seride durum 3-0 oldu ve İsveç ekibi fnatic şampiyonluğunu ilan etti.
2- SK Gaming – Virtus.pro
Şimdi sizlere 2017 yılının ekim ayında gerçekleşmiş bir maçtan bahsedeceğiz. EPICENTER 2017 turnuvasının finalinde Saint Petersburg’da karşılaşan iki güçlü ekip SK Gaming ve Virtus.pro best of five formatında uzun soluklu bir karşılaşmaya çıktılar. İlk maçı 16-10 Virtus.pro kazanırken, ikinci maçta ise kazanan 16-6’lık skorla SK Gaming oldu. Karşılaşmanın en heyecan verici anı kesinlikle üçüncü maçta yaşandı. Bu haritada maçı 12-3 önde kapatan Virtus.pro, skordaki bu üstünlüğünü koruyamadı ve maç uzatmalara gitti. Uzatmalar sonucunda ise kazanan taraf 19-16 ile SK oldu. 4. maçta da 16-12 Virtus.pro üstünlüğüyle geçildi ve şampiyonluk son maça kaldı. Son maçın vermiş olduğu hırsla takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamadı ve maç 15-15 sonuçlanarak uzatmalara gitti. 250 bin dolarlık şampiyonluk ödülüne sahip olan turnuvanın kazananını uzatma roundlarını belirleyecekti. Büyük çekişmeye sahne olan uzatmaların ilk ayağı 18-18 eşitlikle geçildi. 2. yarısında rakibi Virtus.pro’ya hiç round vermeyen SK, maçı 22-18 ile kazandı ve turnuvadaki şampiyonluğunu ilan etti.
3- FaZe Clan vs Cloud9
Bu maç diğerlerine göre çok daha yakın bir zamanda oynandı. Ülkemiz temsilcilerinden Space Soldiers’ın da katıldığı ELEAGUE Major 2018 Boston turnuvası finalinde kıtalararası bir düello yaşandı. Bir tarafta all star kadrosuyla turnuvanın favorisi FaZe Clan vardı. Bir diğer tarafta ise gururumuz Tarık’ın da formasını giydiği Cloud9. Maç öncesinde yapılan konuşmalarda çoğu isim FaZe’in galibiyet şansını daha yüksek görüyordu. Maç ise beklendiği gibi başladı. best of three üzerinden oynanan final serisinin ilk karşılaşması 16-14 FaZe üstünlüğüyle sonuçlandı. İkinci maçı kazanmak zorunda olduğunu bilen Cloud9, ilk yarıyı 12-3 önde kapattı ve maçı da sürprize izin vermeyerek 16-10 galip tamamladı. Artık her şey son maça bakıyordu. 3. maçın sonlarına doğru FaZe Clan, maçı önde götürüyordu fakat beklenmedik bir şekilde Cloud9, büyük ödülü kazanma şansını uzatmalara taşımayı başardı. Uzatmaların ilk ayağı 18-18 geçilirken ikinci ayağında ise Cloud9, 22-19 üstünlükle galip gelen taraf oldu ve 500 bin dolarlık büyük ödülü kasasına ekledi. Turnuvanın MVP ödülünü ise gururumuz Tarık Çelik kazandı.
4- SK Gaming vs Space Soldiers
Biz Türkler için şimdi anlatacağımız maç, diğer maçlardan çok daha fazla anlam ifade ediyor. Bir tarafta kurulduğu günden bu yana birçok başarıya imza atmış, belki de CS: GO tarihinin en başarılı takımı olarak kabul edebileceğimiz bir başarı abidesi SK Gaming. Diğer tarafta ise sektörde yeni yeni ön plana çıkmaya başlamış, Türkiye’nin en başarılı oyuncularından kurulu hem de tarihinde ilk defa böyle büyük bir turnuvaya katılan gururumuz Space Soldiers. Yorumcular ve esporseverlerin çoğu hiç şüphesiz SK galibiyeti bekliyordu. Fakat her şeye rağmen beklenen olmadı. Daha turnuvanın ilk maçından böyle zorlu bir rakiple karşılaşan Space Soldiers, zor da olsa maçtan galibiyetle ayrılmayı bildi. İlk yarıyı sergilediği mükemmel oyunla 12-3 önde kapatan Space Soldiers, maçın son roundunda da geri dönüşe izin vermeyince maçı 16-14’lük bir skor ile kazandı. Space Soldiers için bu galibiyet bir devrin başlangıcı gibiydi. Daha sonrasında katılma hakkı kazanılan birçok turnuva ve elde edilen şampiyonluklar ekibimizin bugünlere gelmesinde büyük pay sahibi oldu. İnanın çocuklar, çok daha güzel günler göreceğiz. Elbet bir gün major şampiyonluğunu elde edeceğiz!
5- Türkiye vs Arjantin
Bu maçta SK- Space Soldiers gibi ayrı anlam taşıyan maçlardan bir tanesi. Sırbistan’ın Belgrad şehrinde 2016 yılında düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda mükemmel bir performans sergileyen milli takımımız, Danimarka ve İsveç gibi tam kadro olmasalar da kaliteli kadrolara sahip olan takımları deviren Arjantin ile finalde karşı karşıya geldi. Kazananın 50 bin dolarlık büyük ödülün sahibi olacağı best of three formatındaki serinin ilk karşılaşması istenildiği gibi başlamadı. Arjantin 11-0’lık bir skorla önde giderken temsilcimiz son 4 roundu alarak ilk yarıyı 11-4 geride kapattı. İkinci yarıda ise büyük bir geri dönüşe imza atan milli takımımız, 16-14 kazanmasını bildi. İkinci maçta istediği oyunu sahaya yansıtamayarak 16-5 mağlup olan ekibimiz, üçüncü maçta adeta sıfırdan başladı. Serinin son karşılaşmasında 16-8 kazanmayı başaran takımımız, bu sonuçla şampiyonluğa uzanan taraf oldu. Maç sonrasında sergilemiş olduğu üzgün yüz ifadesiyle Arjantinli JonY boY, Türk esporseverler tarafından da çok konuşulmuştu.