Connect with us

Espor

FUT Esports – Sterben davası sonuçlandı! Sterben’den açıklama

Mahkemenin FUT Esports lehine karar vermesi üzerine Emre “sterben” Demirci’den bir açıklama geldi.

FUT Esports - Sterben davası sonuçlandı! Sterben'den açıklama

2022 yılının ocak ayında Emre “sterben” Demirci, formasını giydiği FUT Esports’tan(O dönemdeki adı ile Futbolist) tartışmalı bir şekilde ayrılmış, yaşanan tartışmalar sonrası oyuncunun takımı ile sözleşmesini feshetmesi yargıya taşınmıştı. Geçtiğimiz aylarda sonuçlanan mahkeme ve verilen karar hakkında sterben’den yeni bir açıklama geldi.

Yaklaşık üç yıl önce yargıya taşınan konu hakkında uzun sürenin ardından ilk açıklama FUT Esports Kurucu Ortağı Cesur Sünnetçioğlu’ndan geçtiğimiz haftalarda gelmişti. 12 Haziran’da Meseka tarafından hazırlanan Overtime programına katılan Sünnetçioğlu, davanın 28 Haziran’da FUT Esports lehine sonuçlandığını açıklamıştı.

sterben: “Hem kendi kariyerime hem de FUT Esports’a zarar verdim”

Davanın diğer tarafındaki isim Emre “sterben” Demirci’den ise sonuçlanan davaya dair açıklama 1 Temmuz Salı günü X üzerinden paylaşıldı. Ligin yeni sezonunda Team Galakticos forması ile mücadele edecek olan 26 yaşındaki oyuncu, açıklamasına mahkemenin kararını açıklayarak FUT Esports ile olan sözleşmesini haksız olarak feshettiğine karar verdiğini dile getirerek başladı.

“VALORANT’ın çıkması ile beraber birçok başarı elde ettiğim kulübümden ayrılırken o zaman diğer oyunculardan daha farklı bir yol izleyip hem kendi kariyerime hem de FUT Esports’a zarar verdim.” diye devam eden oyuncu, kariyerine en büyük etkiyi özel hayatının verdiğini fakat bu olayın da payının olduğundan bahsetti.

2022 yılında yaptığı açıklamalara da değinen Demirci, “O sıra düşündüklerim sadece kemik kadroyla beraber oynamaktı ve arkadaşlığımızın baya keskin olduğu zamanlardı. O zamanlarda yaptığım bazı açıklamalarda yanlış ifadelerde bulundum ve FUT Esports kulübünü ve yöneticilerini zan altında bıraktım.” derken,  dava sürecinin bittiğini ve her şeyi geride bıraktığını açıkladı.

“Performansım etkilenmesin diye ellerinden geleni yaptılar”

Mahkeme süreci boyunca ve kararın açıklanmasının ardından FUT Esports’a karşı hiçbir söyleminin olmadığından bahseden oyuncu, açıklamasını şu ifadeler ile sonlandırdı:

“Çünkü konunun mahkeme sürecinde olduğu dönemlerde FUT Esports’un hali hazırda bulunduğu turnuvalar vardı. Bazı turnuva sonlarında tebrik etmişliğimde vardır. Aynı şekilde FUT Esports yönetimi de iyi niyetli davranıp benim maç günlerimin olduğu dönemlerde performansım etkilenmesin diye ellerinden geleni yaptılar. Bunun için ayrıca teşekkür ederim. Formasını gururla giydiğim, sonrasında da başarıları ile gurur duyduğum FUT Esports yönetimi, çalışanları ve taraftarlarına anlayışlı davranışları için teşekkür ederim.”

Sizler FUT Esports ile Emre “sterben” Demirci arasındaki davada mahkemenin FUT’u haklı bulması hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi hemen aşağıda yer alan yorum bölümünden bizler ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın!

Espor ve gazetecilik işlerini kovalıyorum. - yusufcan@playerbros.com

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Espor