Yıllar geçtikçe oyun süresi biraz kısaldı ama özellikle oyun akışını hızlandırmaya çalışmıyoruz. Hatta bu yıl Sezon Öncesi Dönem’de oyun sürelerini değiştirmeden, oyun çevirmeyi daha mümkün hale getirmeye çalıştık. Bu yüzden oyuncuların başlarına konan ödülleri genel olarak arttırdık ve daha kolay çalınabilmesi için Baron’un canını arttırdık. Ayrıca koridor aşamalarını uzatması ve oyun akışını düzene sokması için kule barikatları getirdik.
Verilere göre konuşmak gerekirse (ki bunun için oluşan altın farkı, kesilen destansı canavar, deneyim farkı gibi pek çok ölçümü inceliyoruz), oyunların 2019 yılında 2018’e kıyasla daha sık çevrildiğini görüyoruz.
Tabii Sihirdar Vadisi karşılaşmaları, LoL’ün ilk sezonlarına göre artık çok daha kısa sürüyor ve oyun çevirmek o dönemdeki kadar olası değil. Bunun bir sebebi de takımlardan birinin kazanacağı kesin olsa da uzayan, yani sonucu belli olan oyunların sayısını azaltmak istememiz (Vadi’nin Alameti’ni getirmemizin nedeni de bu tarz oyunların sayısını azaltmaktı). Sonucu belli olan oyunların sayısını azaltmak aynı zamanda oyun çevirme ihtimalinin de azalması anlamına gelebiliyor. Dolayısıyla kendini toparlayan oyuncuları ödüllendirmek için, beslenen oyuncuları katlederek başlarına konan seriye bağlama ödüllerini toplamak gibi çeşitli mekanikler ekledik.
Yıllar geçtikçe oyun sürelerinin kısalmasına yol açan bir başka sebep de eski oyuncuların haritanın mekaniklerinde günümüz oyuncuları kadar ustalaşamamasıydı. Önde olan takımın bu fırsatı değerlendirememesi veya oyunu sonlandıramaması çok daha sık görülüyordu. Bu da oyunların uzamasına sebep oluyordu. Yani günümüzün oyuncuları, önceki sezonlardaki oyunculara göre LoL stratejisinde genel olarak daha iyi. Dolayısıyla oyunlar genellikle daha kısa sürüyor.
Sonuç olarak oyun sürelerini kısaltmaya çalışmıyoruz ve oyunlar daha da kısalırsa, oyun akışını yavaşlatmak için bazı çalışmalar yürütebiliriz.