Connect with us

Counter-Strike Global Offensive

2018 Yılının En İyi 10 CS:GO Oyuncusu

2018’de CS: GO adına birçok şey değişti. Peki en iyi 10 oyuncu kimlerdi? HLTV.org’un listesini bir de böyle izlemeye var mısınız?

Başlangıç için bir not: Videonun yapım aşamasında Snipe2DieTV YouTube kanalı tarafından hazırlanan bazı videolar da kullanılmıştır.

Space Soldiers’ın kadrosuyla yollarını ayırması, XANTARES’in BIG’e transfer olması, Astralis’in hemen hemen katıldığı her turnuvada şampiyonluk elde etmesi, SK Gaming kadrosunun MIBR’a geçmesi, FaZe Clan’ın kendisinden beklenenin uzağından bile geçememesi gibi iyi-kötü birçok olayla 2018’i geride bıraktık. 2018’de birçok oyuncunun parladığını aynı zamanda birçok oyuncunun da bir mum gibi söndüğünü gördük. HLTV.org ise her yıl olduğu gibi yılın en iyi 20 oyuncusunu açıkladı. Gelin isterseniz yılın en iyileri sıralamasının en iyi 10 oyuncusuna bir kez daha göz atalım.

10- Marcelo “coldzera” David

2017 yılının en iyi oyuncusu Brezilyalı coldzera, 2018 yılında hem takım hem de bireysel olarak kendinden bekleneni veremedi ve 2018 yılının listesinde onuncu sıraya kadar geriledi. 2018 yılı içerisinde HLTV tarafından dikkate değer kategorisinde gösterilen turnuvalardan sadece ZOTAC Cup’ı kazanan MIBR’da coldzera, bir yılı MVP ödülü alamadan tamamladı. coldzera, 2018 yılı içerisinde 1.18 rating yakalayarak 7 turnuvada da EVP ödülü kazanan isimler arasında yer aldı.

9- Freddy “KRIMZ” Johansson

İsveç CS: GO’sunun ve fnatic’in efsaneleri arasında yer alan KRIMZ, sıralamada kendine dokuzuncu sırada yer buldu. 2018 yılı içerisinde WESG ve IEM Katowice turnuvalarını kazanan fnatic’in önemli oyuncularından KRIMZ, WESG turnuvasında sergilediği performansla MVP ödülünün de sahibi oldu. Yıl içerisindeki performansıyla 1.18 rating elde eden oyuncunun aynı zamanda 4 tane de EVP ödülü bulunuyor.

8- Lukas “gla1ve” Rossander

2018 yılında dikkate değer kategorisinde yer alan 10 turnuvada şampiyonluk elde ederek geçtiğimiz seneye damgasını vuran Astralis’in tüm oyuncuları ilk 20’ye girmeyi başardı. Listenin sekizinci sırasını ise gla1ve elde etti. MVP ödülü kazanamayan gla1ve, 9 turnuvada EVP ödülüne layık görüldü ve sene boyunca sergilediği performansla 1.13 rating elde etti.

7- Emil “Magisk” Reif

Listenin yedinci sırasında da bir Astralis oyuncusu olan Magisk yer alıyor. Kazanılan dikkate değer 10 şampiyonluğa herkes gibi büyük bir katkı sağlayan Magisk, BLAST Pro Series Lisbon’da da MVP ödülünün sahibi olmuştu. 2018 yılında 1.16 rating elde eden Magisk, 9 turnuvada da EVP ödülüne layık görüldü.

6- Keith “NAF” Markovic

2018 yılında Astralis kadar olmasa da ivmesini yukarı doğru arttıran takımlardan bir diğeri de Team Liquid. Liquid’in bu başarısında en büyük pay sahibi olan oyunculardan birisi de hiç kuşkusuz NAF. NAF, en iyiler sıralamasında kendine altıncı sıradan yer buldu. Dikkate değer turnuvalarda kazanılan 2 şampiyonluk sonrasında her iki turnuvanın da MVP ödülünün sahibi NAF oldu. Yılı 1.18 rating ile tamamlayan oyuncu, 9 EVP ödülünün de sahibi oldu.

5- Peter “dupreeh” Rasmussen

Astralis’in bir diğer yıldızı dupreeh, 2018 yılının en iyi oyuncuları arasında kendine beşinci sıradan yer buldu. Kazanılan 10 dikkate değer turnuva arasında ESL Pro League Season 7’de MVP ödülüne ulaşan dupreeh aynı zamanda 8 turnuvada da EVP ödülünü kazananlar arasında yer aldı. Oyuncunun yıl boyunca sergilediği performansla elde ettiği rating ise 1.17.

4- Denis “electronic” Sharipov

2018 yılının en iyileri arasında yer alan 2 Natus Vincere oyuncusundan biri olan electronic, sıralamada dördüncü sırada yer aldı. Natus Vincere, 2018 yılı içerisinde dikkate değer turnuvalarda 4 şampiyonluk elde etti fakat electronic, yıl içerisinde MVP ödülü kazanamadı. 1.19 rating elde eden 20 yaşındaki genç oyuncu, seneyi 9 EVP ödülüyle tamamladı.

3- Nikola “NiKo” Kovac

Listenin üçüncü sırasında FaZe Clan’ın yıldızı NiKo yer aldı. FaZe Clan, beklenen performansı veremese de yıl içerisinde üç dikkate değer turnuva şampiyonluğu elde etti. Bu 3 turnuvanın ikisinde ise MVP ödülü NiKo’nun oldu. 7 EVP ödülü kazanan NiKo’nun ratingi ise 1.25.

2- Nicolai “device” Reedtz

2018 yılına damga vuran Astralis’de en yüksek sıralama elde eden oyuncu device oldu. Kazanılan 10 dikkate değer turnuvada da olağanüstü performans sergileyen device, bu turnuvaların yedisinde MVP ödülünü kazanan isim oldu. 1.24 ratingi bulunan oyuncunun yıl içerisinde kazandığı EVP ödülü sayısı da 6.

1- Aleksandr “s1mple” Kostyliev

Sıralamanın birinci sırasında ise birçoğumuzun beklediği gibi Natus Vincere oyuncusu s1mple yer alıyor. 2018 yılında s1mple, tam anlamıyla takımını sırtlayan isim oldu. Natus Vincere, 2018 yılında dikkate değer 4 turnuva kazanamasına rağmen Ukraynalı yıldız 6 tane MVP ödülünün sahibi oldu. Tam 1.33 rating elde eden s1mple, 4 tane de EVP ödülü kazandı.

UNC Greensboro'da Bilgisayar Bilimleri öğrencisi. Ortaokuldan itibaren espora merak salmış bir Adanalı.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Counter-Strike Global Offensive