Connect with us

LoL

2020 Dünya Şampiyonası üçüncü yarı finalisti Top Esports oldu!

2020 Dünya Şampiyonası’nın üçüncü yarı finalisti @TOP_Esports_ oldu!

2020 dünya şampiyonası üçüncü yarı finalist top esports

2020 Dünya Şampiyonası üçüncü yarı finalisti rakibi Fnatic‘i 3-2 geçen Top Esports oldu!

D Grubu’nu lider bitiren ve turnuvanın mutlak favorilerinden biri olarak gösterilen TES, 2020 Dünya Şampiyonası çeyrek finallerinde rakibi FNC’i yakın geçen bir seri ardından 3-2 mağlup etmeyi başardı. Seriye gelirken de favori olarak gösterilen ekip izleyicilere tam olarak istenileni veremedi. Çoğu otorite TES’in rakibine maksimum bir maç kaptıracağını düşünüyordu. Fakat Avrupa temsilcisi turnuvanın en büyük favorilerinden birine ecel terleri döktürdü!

2020 Dünya Şampiyonası TES-FNC 1-2.maç

Serinin ilk iki karşılaşmasında FNC çok daha iyi seçim yasaklamaya giden taraf oldu. Özellikle ilk oyunda üst koridora yaptıkları Singed seçimi ile taraftarların beğenisini kazanmayı başardılar. Ornn’a karşı yaptıkları bu karşı seçim onlara ilk maçı kolayca getirmiş oldu. Her ne kadar üst koridorun en güçlü şampiyonu olan Ornn’u kilitlemiş olsalar da ilk iki maçta galibiyet getiren koridor kesinlikle alt koridordu. Rekkles ve Hylissang ikilisi TES alt koridoruna ilk iki maçta mükemmel bir üstünlük sağladı. Ayrıca bunu ormancı ya da orta koridor baskısı olmadan yaptılar! İkiye ikide skorlar bulmayı başaran FNC alt koridoru Avrupa’nın umutlarını, turnuvanın mutlak favorilerinden biri karşısında bile yeşertmişti!

2020 Dünya Şampiyonası TES-FNC 3.maç

TES nişancısı JackeyLove ilk iki maç itibariyle çok seride gibi gözükmüyordu. Fakat orman üstünlüğü almanın öneminin çok yüksek olduğu bu metada TES, üçüncü karşılaşmadan itibaren bunu elde etmeye başladı. JackeyLove’ın da yeniden hatırladığımıza yakın bir performans göstermeye başlamasının ardından TES, seriye ortak olmaya başladı.

2020 Dünya Şampiyonası TES-FNC 4.maç

Serinin dördüncü karşılaşması belki de son karşılaşma olacaktı. FNC, ilk iki oyunda gösterdiği erken oyun dominasyonunu tekrardan TES üzerinde hissettirmeye başladı. Rekkles yine erken oyunda desteği Hylissang ile birlikte çok öne geçti. Fakat Ashe’e yaptığı Canbiçen eşya dizilimi onun rakibe orta oyunda hasar çıkartmasında yardımcı olmadı. Bu yüzden erken oyunda aldıkları avantajı bir nevi çöpe atmış oldular. Dakika 21’in ardından TES, erken oyunda çok geri düştüğü mücadelede öne geçmeye başladı. Ejderleri ve Baron Güçlendirmesi’ni de hanesine yazdıran Çin temsilcisi seriyi beşinci maça götürmeyi başardı!

2020 Dünya Şampiyonası TES-FNC 5.maç

Serinin son karşılaşmasında FNC, moral olarak çökmüş durumdaydı. 2-0 öne geçtikleri seride rakibi onları yakalamış ve çok daha iyi bir oyun oynayarak seriyi bu noktaya getirmişti. Bu moral bozukluğu ve momentum hem seçim yasaklama ekranında hem de oyun içinde etkilerini hissettirdi. Erken oyunda üstünlüğü eline alan TES, haritada istediği her şeyi alan taraf oldu. Ufak tefek savaşları, ejderleri ve tüm güçlendirmeleri almayı başaran TES dakika 22’de aldığı Baron Güçlendirmesi ile oyunu dakika 25’te kapatmayı başardı.

Bugün saat 13:00‘da son yarı finalistin belirleneceği Gen.G-G2 Esports mücadelesi oynanacak! Bu mücadeleyi ve diğer tüm 2020 Dünya Şampiyonası mücadelelerini LoL Espor üzerinden izleyebilirsiniz!

Faker ve Teddy, Korede yayınlanan Wild Rift reklamında yer aldı

yazmayı sever.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


LoL