Connect with us

LoL

2020 VFŞL Yaz Mevsim Finalleri’nin ilk finalisti belli oldu!

2020 VFŞL Yaz Mevsimi Finalleri’nin ilk finalisti @5roningg oldu!

2020 vfşl yarı finaller

2020 VFŞL Yaz Mevsimi Finalleri‘nin ilk finalisti rakibi fastPay Wildcats‘i 3-2 geçen 5 Ronin oldu!

Mevsim Finalleri’nin ilk yarı final mücadelesinde IW-5R mücadelesini izledik. Bir tarafta ligi lider bitiren IW diğer tarafta da ligin ikinci yarısında kendini toparlayan ve rakiplerini korkutmaya başaran 5R’i izledik. Birbirinden keyifli mücadeleler izlediğimiz seriye gelin yakından bakalım:

2020 VFŞL Yaz Mevsim Finalleri Yarı Final 1.maç

Seçim yasaklama ekranında 5R, şimdiye kadar onlardan görmeye alışkın olmadığımız seçimlere gitti. Orta koridorda Umut, Pantheon seçerken ormanda Robin sürekli yasaklama çektiği Taliyah‘yı almayı başardı. Oyuna iyi başlayan 5R, ilk ejder önünde kötü bir iletişim sergiledi ve rakip Mordekaiser‘e üç skor verdi. Buradan aldığı üstünlükle IW, oyunun ilk Baron savaşına kadar altında önde giden taraftı. Fakat 5R Baron önünde mükemmele yakın bir takım savaşı yaptı ve oyuna ortak oldu. Sonrasında IW’ye Bulut Ruhu‘nu vermemek için bir savaş yapan 5R, ruhu kaybetse de takım savaşını kazanıp Baron Güçlendirmesi‘ni almayı başardı. Bu güçlendirme ile 5R ilk girişimlerinde oyunu bitiremedi. Sonrasında Robin, rakip üsse ulti atıp oraya bir totem bıraktı. Bu toteme attıkları iki Işınlan ile bir nevi “backdoor” yaparak serinin ilk karşılaşmasını kazanan taraf 5R oldu!

2020 VFŞL Yaz Mevsim Finalleri Yarı Final 2.maç

IW bu oyunun seçim yasaklama ekranında geçen oyundan farklı olarak bir Ziggs-Jhin tercihine gitmeyi seçti. 5R ise sadece nişancısını değiştirdi. Bu karşılaşmanın erken dakikalarında bu sefer IW oyuna hakimdi. Ejder önünde yapılan savaşta IW, rakibine üstünlük sağladı. Vadi’nin Alameti önünde çıkan küçük bir savaşta kazanan taraf 5R oldu ve oyuna tekrardan ortak olmayı başardı. Bu pozisyondan hemen sonra ejder önünde yapılan savaşta IW ilk oyundaki gibi ejdere aldı fakat 5R takım savaşını tertemiz kazandı. Böylece oyun içinde üstünlüğü bu dakikada aldılar. IW oyuna dönmek için Baron almaya çalıştı. Hızlı şekilde Baron eritecek bir kompozisyonları olmadığı için bu güçlendirmeyi alamadı. Oraya yetişen 5R yaptığı mükemmel bir takım savaşı ile hem rakibi hem de Baron’u hanesine yazdırdı. Eşyaları aldıkça çok güçlenen IW, Kadim Ejderha‘yı hanesine yazdırarak seriyi 1-1‘e getirdi.

Epic Games #FreeFortnite Kupası’nı duyurdu

2020 VFŞL Yaz Mevsim Finalleri Yarı Final 3.maç

Üçüncü karşılaşmada 5R, ilk iki karşılaşmada aldığı Taliyah-Pantheon ikilisini almamayı tercih etti. Diğer oyunların aksine erken oyunda bu sefer önde olan taraf 5R oldu. Üst koridorda Oncan, rakibinden teke tek skor almayı bile başardı. Erken safhadaki tüm ejderleri de hanesine yazdıran 5R orta oyuna bir hayli önde girdi. Çok erken aldığı Okyanus Ruhu ile artık savaşlardan üstün çıkmayı sağlayan 5R, bir de Robin’in Kindred ultileri ile rakibini yok etmeyi başardı. Aldıkları Baron ardından da 25 dakikada oyunu bitirmeyi başardı. Böylece seri 2-1’e gelmiş oldu.

2020 VFŞL Yaz Mevsim Finalleri Yarı Final 4.maç

Dördüncü karşılaşmaya gelindiğinde IW, geriye düşmenin korkusuyla daha rahat ettikleri şampiyonlara yöneldi. Serin’in tercih ettiği Kassadin herkesi şaşırtmayı başardı. Önceki karşılaşmalarda Robin’in mükemmele yakın oynadığı Kindred ve Taliyah da bu maç IW tarafından yasaklanmıştı. Bu da Robin’i Skarner tercihine itti. Geç oyunda bir canavara dönüşen Kassadin erken dakikalarda üç skor alınca oyun bir bakıma bitmiş oldu diyebiliriz. Bu üstünlük sayesinde IW oyunda istediği her şeyi almayı başardı. Dakika 24‘te rahatça oyunu kapatan IW, seriyi de 2-2‘ye getirmiş oldu.

2020 VFŞL Yaz Mevsim Finalleri Yarı Final 5.maç

Son karşılaşmada IW ormanda bir Ekko orman seçimine gitti. Bir süredir görmediğimiz bu şampiyon Robin’in Karthus‘unu durdurmak amacıyla seçildi. Fakat oyun başında 5R’nin attığı geç orman baskını Robin’i bir miktar öne geçirdi. Fakat ona yetmemiş olacak ki kaybeden taraf olmasına rağmen Ferret‘in ormanına girmeye devam etti ve üstünlüğünü katladı. Erken oyunu diğerlerinden farklı olarak 5R çok iyi oynadı ve orta oyuna çok önde girmeyi başardılar. Oyun ortalarında Ferret’in iyi oyunlarıyla oyuna ortak olan IW dakika 29’da Bulut Ruhu’nu kaybetti. Dakika 36’da da Baron’u alan 5R, oyunu kapatmak için büyük bir avantaj sağladı. Baron güçlendirmesi ile oyunu kapatmaya çalışan 5R, ilk denemelerinde oyunu bitiremedi. Son bir Kadim Ejderha savaşı yapıp kazanan 5R, bu güçlendirme ile oyunu kapatmayı başardı!

İlk finalist 5 Ronin’i tebrik ediyoruz!


2020 LEC Yaz Mevsimi playoffları ve finalleri çevrim içi oynanacak!

Elinden kalem düşmeyen...

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


LoL