Connect with us

Espor

2021 Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek en iyi 5 takım!

Net bir favorinin bulunmadığı 2021 Dünya Şampiyonası’nın en güçlü takımları sizlerle

2021 Dünya Şampiyonası

Tüm League of Legends severlerin merakla beklediği 2021 Dünya Şampiyonası’nın başlamasına yalnızca iki hafta kaldı. Temsilcimiz Galatasaray’ın önce gruplara kalmak için mücadele vereceği yılın en büyük espor etkinliklerinden biri olan Dünya Şampiyonası, birçok elit takıma ev sahipliği yapacak. 2021 Dünya Şampiyonası’nda izleyenleri ekrana kitleyebilecek, oyun gücüyle en az yarı finale kadar ilerleme potansiyeli olan takımlar şu şekilde:

EDward Gaming

LPL 2021 Yaz Mevsimi finalinde yakın rakibi FunPlus Phoenix’i 3-1’lik skorla mağlup ederek  şampiyonluğa ulaşan EDward Gaming, turnuvanın en büyük iki favorisinden biri olarak görülüyor. LPL‘de play-off’ların başlamasından bu yana kademeli olarak performansını arttıran tecrübeli yıldız Scout, Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek orta koridorların birçoğuna üstünlük kurabilecek formda. Öte yandan belki de şuanda Doinb ile birlikte dünyanın en iyi oyuncusu olarak kabul edebileceğimiz Viper, geç oyunda en güvenilir taşıyıcı konumunda. Ayrıca partneri Meiko ile birlikte en istikrarlı alt koridor performansı gösteren ikili oldukları söylenebilir.

EDward Gaming 2021 Dünya Şampiyonası

FunPlus Phoenix

Her ne kadar LPL finalinde hüsrana uğrasalar da FPX ekibinin neredeyse bütün yaz mevsimini domine ettiğini unutmamak gerek. Kadro kalitesi olarak DWG ve EDG’den daha üstün olduklarını söyleyenler olabilir. 2019 Dünya Şampiyonası’nda orta koridor Nautilus oyunlarıyla şampiyonluğa kadar yürüyen Doinb, bu mevsim gösterdiği performansla en iyi döneminin de üzerine çıktı. Nuguri ise yeni takımına tam adapte olamamış gibi görünüyor. Aynı zamanda FPX ekibi Nuguri’yi etkin bir şekilde kullanmayı çözemedi. Tian ise eski istikrarlı günlerinin biraz uzağında. Doinb ve Crisp haricindeki oyuncuların kendi seviyelerini bulmasıyla birlikte FPX pekala finale yükselebilir. FPX’in şampiyonluğa ulaştığı 2019 yılında grup aşaması maçlarındaki sönük görünümlerinin ardından takımın nasıl performansını arttırarak kupaya uzandığını hatırlayalım.

DWG KIA

Son dünya şampiyonu DWG KIA şüphesiz ki geçen seneki dominant performansından uzak. Nuguri’nin ayrılmasından sonra yerine gelen Khan onu aratmayacak bir performans sergilese de özellikle alt koridorun durumu DWG için handikap oluşturabilir. Neredeyse hiçbir üstünlük alamayan alt koridorundan DWG’nin tek beklentisi mümkün olabildiğince az geri düşmeleri. MSI 2021’de RNG’ye karşı en çok farkın hissedildiği ve belki de final serisinin gitmesine neden olan faktör DWG’nin EDG, T1 veya GENG gibi elit bir alt koridor ikilisine sahip olmamasıydı. Bu sorunu çözmek için LCK’de normal sezon içerisinde Canyon’ın orta koridor, Malrang’ın orman, Showmaker’ın ise nişancı pozisyonuna geçtiğini gördük fakat fayda etmedi. 2021 Dünya Şampiyonası’na gelirken onlar için iyi olan nokta Khan‘ın dünyanın en iyi üst koridoru gibi oynuyor olması. Son Worlds şampiyonu için finalden aşağısı hayal kırıklığı olur.

RoyalNeverGiveUp

MSI 2021’i kazandıktan sonra LPL yaz mevsimine çok kötü bir başlangıç yapan RNG ekibi play-off’larda LNG Esports’a mağlup olarak çeyrek finale dahi çıkamadan elenmişti. Ardından Bölgesel Finaller’de birinci gelerek Dünya Şampiyonası biletini kapmayı başaran RNG, turnuvaya son zamanlarda performansını arttırmış şekilde geliyor. LPL’in en formda üst koridor oyuncusu olarak görülen Xiaohu‘nun liderliğinde tepe takımlara sıkıntı çıkarma ihtimali en yüksek olan takımlardan biri. Ayrıca GALA ve Ming ikilisinin ise işler sıkıştığında inisiyatif alarak RNG’yi galibiyete taşıyabildikleri detayı da unutulmamalı.

MAD Lions

Başarılı olmasını içten dilediğimiz, temsilcimiz Armut’un ekibi MAD Lions sanılanın aksine 2021 Dünya Şampiyonası’na potansiyel yarı final adayı olarak geliyor. LEC’de iki mevsim üst üste şampiyonluğa ulaşan Mad Lions , alışkanlıkları gereği işler ciddiye bindiğinde performansını yukarıya çekebiliyor. Kaiser’in liderliğinde özellikle orta ve geç oyunda çok iyi takım savaşları yapmayı becerebilen MAD ekibi kuraya da bağlı olarak taraftarlarını mutlu edebilir.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Espor