Connect with us

LoL

2021 Dünya Şampiyonası geçtiğimiz yıldan yüzde altmış daha fazla izlenerek rekor kırdı!

League of Legends esporu gitgide büyümeye devam ediyor!

T1 EDG 2021 Dünya Şampiyonası

League of Legends 2021 Dünya Şampiyonası izlenme sayısı olarak çıtayı şimdiye kadarki en yüksek seviyeye çıkarmayı başardı!

Riot Games‘in açıkladığı verilere göre EDward Gaming ile DWG KIA arasında oynanan seri toplam 73 milyon izlenmeye ulaştı. Bu da geçtiğimiz yıla oranla %60‘lık bir artışa karşılık geliyor.

Kasım ayının başlarında izleyici istatistikleri çıkaran Esports Charts, finalin 4 milyondan fazla izlendiğini açıklamıştı. Fakat bu izlenmelerden Çin‘in verileri çıkartılıyordu. 73 milyonu açıklayan Riot Games ve Stream Hatchet muhtemelen Çin’in muazzam büyük izleyici kitlesini de verilere dahil etmiş. Bu izlenme sayısına ulaşılmasında kuşkusuz bir LPL temsilcisinin dördüncü kez finale çıkıyor olması da pay sahibidir.

Seyircisiz oynanan bir turnuva olmasına rağmen 2021 Dünya Şampiyonası şimdiye kadarki en yüksek izlenmeye sahip turnuva olmayı başardı. Geçtiğimiz yıl da final hariç tüm turlar izleyicisiz oynanmıştı ve Şangay‘da gerçekleşen bu turnuva maksimum 46 milyon izlenmeye ulaşmıştı. Bu izlenmeyi de DAMWON Gaming ile Suning arasında oynanan mücadele kaydetmişti.

Bu sezon etkinlik, 2021 MSI gibi balon formatında gerçekleştirildi. Tüm etkinlik İzlanda‘nın Reykjavik kentinde, Laugardalshöll Arena‘da gerçekleşti. Normal şartlarda Çin’de yapılması planlanan etkinlik pandemi koşulları nedeniyle Avrupa’ya taşınmıştı.

Önümüzdeki Dünya Şampiyonası ise 6 yıllık bir aradan sonra Amerika‘da yapılıyor olacak. Turnuva toplam dört farklı şehirde gerçekleşecek. Bunlar, Mexico City, New York, Toronto ve San Francisco.

2022 League of Legends profesyonel arena maçları da Ocak itibariyle bizlerle yeniden buluşacak!

İlginizi Çekebilir!

Riot Games, 2021 Espor Ödülleri’nde Yılın Yayın ekibi ödülünü kazandı!

8 yaşından beri oyun oynayan, esporla tanıştıktan sonra hayatı değişen bir insan. 10 yıllık League of Legends oyuncusu. Bilgisayar mühendisi.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


LoL