Connect with us

Espor

2022 Asya Oyunları COVID sebebiyle ertelendi

Asya Olimpiyat Konseyi içerisinde birçok espor turnuvasının yer alacağı 2022 Asya Oyunlarının ertelendiğini açıkladı

2022 Asya Oyunları COVID sebebiyle ertelendi

Asya Olimpiyat Komitesi, dün resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile 19. Asya Oyunları’nın COVID sebebiyle ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. İçerisinde başta League of Legends ve FIFA 2022 olmak üzere birçok espor turnuvası içerecek 2022 Asya Oyunları’nın ne zaman düzenleneceği önümüzdeki haftalarda açıklanacak. İlk olarak 10-25 Eylül tarihleri arasında Çin’in Hangzhou kentinde düzenlenmesi planlanan Asya Oyunları için ek detaylar henüz açıklanmadı.

OCA, COC (Çin Olimpiyat Komitesi) ve HAGOC (Asya Oyunları Düzenleme Kurulu) tarafından yapılan ortak açıklama şu şekilde:

”Çin Olimpiyat Komitesi (COC) ve Hangzhou Asya Oyunları Organizasyon Komitesi (HAGOC) ile yapılan ayrıntılı görüşmelerin ardından, OCA Yönetim Kurulu (EB) bugün Çin’in Hangzhou kentinde yapılması planlanan 19. Asya Oyunlarını erteleme kararı verdi. İlk olarak 10-25 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenmesi öngörülen  19. Asya Oyunlarının yeni tarihleri ​​OCA, COC ve HAGOC arasında kararlaştırılacak ve yakın gelecekte duyurulacak.

19. Asya Oyunlarının adı ve amblemi değişmeden kalacaktır ve OCA, Asya Oyunlarının tüm tarafların ortak çabasıyla birlikte başarıya ulaşabileceğine inanmaktadır.”

2022 Asya Oyunları’nda Dota 2, League of Legends, Hearthstone, Arena of Valor, PUBG Mobile, Street Fighter V ve Dream Three Kingdom 2 turnuvaları yer alacak. İlk kez bu yıl Asya Oyunları’nda espor etkinliklerinin düzenlenmesine izin verildi. Asya bölgesinden birçok takım ülkelerini onurlandırmak için mücadele verecek. Çin ligi LPL ve Kore ligi LCK‘den temsilcilerin de dahil olduğu bir League of Legends turnuvasının düzenlenmesi planlanıyor. Omicron varyantının durumuna göre 2022 Asya Oyunları önümüzdeki seneye ertelenebilir.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Espor