Connect with us

Espor

2022 VALORANT EMEA espor dünyası detayları paylaşıldı! Yerel lig yolda

VALORANT espor dünyası 2022 yılında dolu dolu!

2022 VALORANT EMEA espor dünyası detayları paylaşıldı! Yerel lig yolda

Geçtiğimiz günlerde VALORANT Champions Tour 2022 yol planını açıklayan Riot Games, VALORANT Champions 2021 şampiyonunun Acend olmasının ardından gelen ilk günün ardından yaptığı duyuruda EMEA(Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) bölgesi için 2022 yılı planlarını bir canlı yayın ve duyuru açıklaması ile espor severler ile paylaştı.

VALORANT Champions Tour 2022

Paylaşılan ilk detaylar VCT 2022’den geldi. Belirtilene göre Champions 2021’de yer alan 4 EMEA takımı(Acend, Gambit, Fnatic ve Team Liquid) VCT 2022 1.Aşama’ya direkt olarak davetli olacak. Geriye kalan 8 takımı ise 2 özel yerel eleme ile bulunurken, Avrupa’dan 4 Türkiye’den 2 ve BDT bölgesinden 2 takım katılabilecek.

Yılın ilerleyen dönemlerinde gerçekleştirilecek olan VCT 2. Aşama’ya ise takımlar VCT terfi turnuvası aracılığıyla dahil olacak. 1. Aşama’da sekiz VRL etkinliğinde galibiyete ulaşan takımlar sıralamada en altta olan iki VCT takımı ile ligdeki iki koltuk için mücadele edecek.

VALORANT Regional Leagues (VRLs) geliyor

Belirtilene göre Riot Games, yerel organizatörler işbirliği içinde “bölgede gelişmekte olan yeteneklere çok çekişmeli bir mücadele ortamı sunacak” yeni bir turnuva serisine başlıyor. İspanya, Fransa, Birleşik Krallık, İrlanda ve Nordik ülkeler, Polonya ve Doğu Avrupa, BDT, MENA, Türkiye ve DACH bölgelerinin her birinde ortaklık kurulan farklı yerel organizatörler, turnuvalar düzenleyecek.

Türkiye’den ESA Esports ile düzenlenen ortaklık sonucu hayata geçirilecek VALORANT Regional League’de sezon 2 aşamadan oluşacak. Bu aşamaları Riot şöyle anlatıyor:

“Normal sezon ve ligin şampiyonunu belirleyecek playoff’lar olmak üzere yıl boyunca iki aşamadan oluşacak. Turnuvada yer alacak takımların belli bir kısmı, en azından sezonda bir kere VRL ön elemeleriyle belirlenecek. I. Aşama’nın sonunda VRL galipleri VCT Promotion Tournament’ta yarışmaya hak kazanacak. II. Aşama’da VRL galipleri VRL EMEA finalinde yer almak üzere yarışacak. “

2022’de EMEA bölgesinde 3 Game Changers düzenlenecek

2021 yılında ilgi gören Game Changers etkinliği ise açıklamada belirtilene göre 2022 yılında 3 kere EMEA bölgesi özelinde düzenlenecek. Bu etkinliklerde başarı gösteren takımlar ekim ayında düzenlenmesi planlanan Global Game Changers turnuvasına katılmaya hak kazanacak.

Ayrıca bu yeni turnuvalara ek olarak Game Changers EMEA Academy programı da tanıtıldı. Açıklamada paylaşılan bilgilere göre bu program kapsamında yeni takımlar ve arkadaşlar yıl boyunca altı taneye kadar turnuvada yarışacak.

VALORANT Regional Circuits(VRC) turnuvaları duyuruldu

EMEA bölgesi için duyurulan son yenilik ise VRC turnuvaları. Amatör oyunculara odaklanan bu turnuvada yerel oyunculara sezon boyunca tekli yarışmalara katılma ve takımları için tur puanı kazanma imkanı verecek. Sezonun sonunda en fazla puanı toplayan takımlar bölgesel turnuva şampiyonu olmak üzere yarışacak.


İlginizi Çekebilir:

VALORANT Kartopu çatışması oyun modu geri dönüyor!

Şef Editör - Espor ve gazetecilik işlerini kovalıyorum. - yusufcan@playerbros.com

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Espor