Connect with us

Espor

New Haven Üniversitesi ilk Espor İşletmeciliği programını açıkladı

New Haven Üniversitesinden Dünya’da bir ilk!

Esporun hızla yükselişi sektörün akademik kaderini de etkilemeye başladı. Üniversite ve liselerin espor bursu vermesinden sonra ilk defa New Haven Üniversitesi dünyada bir ilk olan “Business of Esports” (Espor İşletmeciliği) akademik programının başladığını sitesinden duyurdu.

2020 yılında başlayacak program için üniversite eğitim merkezi oluşturacak. New Haven Üniversitesi Rektörü Steven H. Kaplan “Espor endüstrisi dünyanın en hızlı büyüyen endüstrisinden biri” dedi . “Hem lisans hem de lisansüstü seviyelerinde bu talepkar, benzersiz akademik fırsatları geliştirmek, Üniversitenin işletme, teknoloji, mühendislik ve bilgisayar bilimlerindeki programlarımızın disiplinlerarası güçlerini en üst düzeye çıkarmasını sağlayacak ve hazırlayacak öğrencilerimiz için öncü bir fırsat yaratacaktır. Onları, espor endüstrisinin gelecekteki liderleri olacak. ”

Newzoo’nun yayınladığı  Küresel Esports Pazar Raporu’na göre küresel gelirler Kuzey Amerika, dünyanın en büyük espor piyasasında 2022 yılında 3,2 milyar dolar’a ulaşması tahmin edilirken, esport sanayisi geliri bu yıl, 1 milyar dolar’ı aşması bekleniyor.

Hey Siri, play It's Britney B.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Espor