Connect with us

Güncel

Maximillion’ın çocuk istismarı iddiasına Galakticos cevap verdi

Hamza “Maximillion” Kandemir, Mustafa ‘pr1me’ Bilici ve Galakticos hakkında önemli iddialarda bulundu.

Maximillion çocuk istismarı iddiasına Galakticos cevap verdi

Geçtiğimiz dönemde Galakticos takımının League Of Legends ekibinde orta koridor oyuncusu olarak gördüğümüz Hamza “Maximillion” Kandemir, 29 Haziran Salı günü Twitter hesabı üzerinden oldukça ciddi iddialarda bulundu.

Türkiye’nin Elmalı Davası nedeniyle ayağa kalktığı günde Galakticos tarafından paylaşılan çocuk istismarına karşıyız Tweet’ini alıntılayan Kandemir, “çocuk istismarına bu kadar karşı olduğunuzu bilmiyordum. 14 yaşında bir çocukla sırf beraber olmak için şehirden şehire zıplayan bir oyuncuyu barındırmaya devam ettiğiniz sürece şikayet ettiğiniz insanlardan bir farkınız yok.” sözlerinin yer aldığı bir paylaşım yapıp oldukça ciddi iddialarda bulunmuştu.

Maximillion: “Bugün yaptıkları paylaşım çok zoruma gitti patlama noktası oldu”

Maximillion’ın Tweet’inin infial yaratması üzerine oyuncu daha uzun bir açıklamayı Tweetlonger üzerinden yayınladı. İlk attığı Tweet’inde bahsettiği kişinin Mustafa ‘pr1me’ Bilici olduğunu söyleyen oyuncu, yakın bir akrabası olan 14 yaşında bir kişi ile sezonun başlamasından 1-2 ay önce cinsel içerikli mesajlarını yakaladığını iddia etti.

Açıklamasının devamında ise Maximillion, Galakticos yönetiminin bu olaylardan haberinin olduğunu ileri sürerken, kendilerinin gerekli adli mercilere kanıtları ile başvuru yaptıklarını dile getirdi.

Oyuncu olayın üzerine bu kadar beklemesi konusunda ise “olayı geç açıklamamın sebebi bizim için zor bir dönemdi olayın içindeki insanları daha fazla yıpratmak istemedim ve bi noktada Galaktikos un gerekeni yapacağına inandık. Ama bugün yaptıkları paylaşım çok zoruma gitti patlama noktası oldu” dedi.

Galakticos: “Bir iddiadan yola çıkarak kendimizi savcı veya mahkeme yerine koyarak hüküm vermemiz hukuki değildir”

Hamza “Maximillion” Kandemir tarafından atılan Tweet’in ardından yaklaşık iki saat sonra ise espor takımı resmi sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yayınladı.

Takım tarafından yapılan açıklamada kulübün adının geçtiği ve bir oyuncularının çocuk istismarı ile suçlandığı olayın üzüntü ile takip edildiği dile getirilirken, takım kurulduğu günden bu yana genel prensiplerini hukuk kuralları ve insani değerler çerçevesinde belirlediğine dikkat çekti.

Takımı temsil eden kişilerin bu kuralları ihlal edemeyeceği ve bir kız çocuğunun istismar edilmesine müsaade edilmeyeceği şu sözler ile dile getirildi: “Nitekim ekibimizde bulunan veya bizi temsil eden kişilerin de bu kural ve değerleri ihlal etmesine, üstelik toplumsal olarak bu kadar duyarlı olduğumuz bir konuda ve dönemde, gerekçesi veya izahatı her ne olursa olsun bir kız çocuğunun istismar edilmesine kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi bilmenizi isteriz.”

Galakticos tarafından yapılan açıklamanın devamında ise konunun detaylarının hukuk ekibi tarafından takip edildiği bilgisi paylaşılırken, “Ne var ki hepinizin malumu olduğu üzere, ortada henüz başlamış bir soruşturma, alınmış ifadeler, incelenmiş deliller ve önemlisi savcılık veya mahkeme tarafından verilmiş bir karar bulunmadığı sürece, sadece bir iddiadan yola çıkarak kendimizi savcı veya mahkeme yerine koyarak hüküm vermemiz de hukuki değildir.” dendi.

“Kulübün bu tarz ifadelerle töhmet altında bırakılmasına son verilmesini bekliyoruz. “

Takım açıklamasının sonunda ise Kandemir tarafından dile getirilen bu iddia ile, ortakları ve marka değeri bilinen kulübün töhmet alında bırakılmasına son verilmesini beklediklerini belirtilirken, takımın yarından itibaren maddi ve manevi haklarını korumak amacıyla hukuki yollara başvuracağına da dikkat çekildi.

Mustafa ‘pr1me’ Bilici konu hakkında sessiz

Dile getirilen ve espor dünyasında büyük infial yaratan olayın taraflarından biri olan Mustafa ‘pr1me’ Bilici ise konu hakkında bir açıklama yapmadı. 18 yaşındaki oyuncunun Twitter hesabına sadece Bilici tarafından onaylanmış takipçiler ulaşabilirken, Instagram hesabı ise gizli modda bulunuyor.


İlginizi Çekebilir:

Galakticos’tan yeni açıklama! Takım Mustafa “pr1me” Bilici ile yollarını ayırdı

Şef Editör - Espor ve gazetecilik işlerini kovalıyorum. - yusufcan@playerbros.com

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Güncel