Connect with us

Espor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, HLTV.org’un kapatılması hakkında konuştu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Gençlik ve Espor Festivali’nde HLTV.org’un kapatılması hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, HLTV.org'un kapatılması hakkında konuştu

23 Mart Çarşamba gününün akşam saatlerinde CS:GO elektronik spor turnuvaları ve istatistikleri için önemli bir yere sahip HLTV.org’un 14/03/2022 tarihli ve 18 sayılı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı kararıyla Türkiye’den erişime engellendiği gündeme gelmişti. 27 Mart Pazar gününün öğle saatlerinde ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, HLTV.org’un kapatılması hakkında konuştu.

ATO Congresium Ankara‘da düzenlenen Ankara Gençlik ve Espor Festivali’nde espor konulu bir söyleşiye katılan Oktay, Özgür “Woxic” Eker, Eren “Hetze” Akın, Furkan “1NCON” Güven ve İsmailсan “XANTARES” Dörtkardeş’in sorularını yanıtladı.

Furkan “1NCON” Güven’den Oktay’a HLTV.org sorusu

Düzenlenen söyleşinin dikkat çeken sorularından biri Eternal Fire takımının CEO’su Furkan “1NCON” Güven’den geldi. Son soruyu HLTV.org’a getirilen erişim engeline ayıran Güven, “Bizim oyuncular olarak bizim kendi maçlarımız da dahil global maçları takip ettiğimiz bir platformumuz vardı HLTV.org diye. Maalesef orası 20 sene sonra kapandı. Bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyoruz. Orayla ilgili sizden bütün espor severler ve sanal oyunları severler adına bir ricada bulunmak istiyorum buradan. Bize bu konu hakkında yardımcı olursanız çok mutlu oluruz.” dedi.

Fuat Oktay: “Herhangi bir sıkıntı yoksa, gereği yapılır”

İzleyicilerden de oldukça alkış alan soruya cevap veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Mesaj alınmıştır” sözleri ile başladığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ben sadece şu kadarını yine hepinize hatırlatmak ve sizlerle de paylaşmak isterim burada. Herhangi bir erişim engeli getirildiğinde birkaç şey dikkate alınıyor aslında. Bizim genelde uluslararası boyutta sorunumuz olan iki konu var, bir vergi konusu ikincisi de kişisel verilerin korunması konusu. Yani sizlerin bireysel hukukunuz bizim için önemli. Sizin verilerinizin alınıp başka bir yerde kullanılmasını engellemek gibi iki konuda hassasız. Onun ötesinde de belki şu olmuş olabilir, sanal bahis konularında belki bir şey gelişmiş olabilir. Ben buna bakarım. Hemen buradan çıkar çıkmaz konu ile ilgileniyorum. Bu konularda herhangi bir sıkıntı yoksa, gereği yapılır.”


İlginizi Çekebilir:

Ankara Gençlik ve Espor Festivali 27 Mart Pazar günü ATO Congresium Ankara’da başlıyor!

Şef Editör - Espor ve gazetecilik işlerini kovalıyorum. - yusufcan@playerbros.com

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Espor