Connect with us

Güncel

“Oyun oynamayı bırakın” SAG-AFTRA üyeleri grev kararı aldı.

Üyelerimiz sömürülmekten bıktılar. -SAG-AFTRA

SAG-AFTRA

SAG-AFTRA üyeleri, bugün Amerika Yazarlar Birliği’nin (Writer’s Guild of America) izlediği yolun aynısını takip etme konusunda oybirliği ile karar almış ve video oyun endüstrisine karşı sendikal bir grevi yetkilendirmiştir.

Bu haftanın son oylama turunda, oy kullanmış üyelerin yüzde 98’den fazlası grev yetkilendirmesi lehinde oy kullanmıştır ve SAG-AFTRA’nın resmi 25 Eylül açıklamasına göre 34,687 oy, grev kararını onaylamıştır.

Bu sadece oy kullanma hakkına sahip seçmenlerin dörtte birini kapsasa da, genel olarak organizasyonun ücret endişeleri ve güvenlik önlemleri konusunda endüstriye karşı greve hazır olduğunu göstermektedir.

SAG-AFTRA Başkanı Fran Drescher, “Video oyun şirketlerinin oyun oynamayı bırakma ve bu sözleşme konusunda bir anlaşma yapma konusunda ciddi olma zamanı geldi” dedi ve ezici sonucun grubun müzakerelerin doğasını anladığını gösterdiğini ekledi. “Bu şirketlerin, performanslarımıza oyunlarda sürdürülebilir bir kariyer olarak destek veren bir anlaşma sunma zamanı geldi” şeklinde devam etti.

2023 Eylül itibarıyla müzakereler beş kez yapılmasına rağmen, SAG-AFTRA’nın ulusal yürütme direktörü ve baş müzakereci Duncan Crabtree-Ireland, sonuç alamazlarsa bir grevin en iyi eylem yolunun olabileceğine inanmaktadır.

“Üyelerimiz sömürülmekten bıktılar ve bu şirketler adil bir anlaşma sunmaya istekli değillerse, bir sonraki adımımız pankartlı yollar olacaktır” dedi.

Baş sözleşme sorumlusu Ray Rodriguez, durumu film ve televizyon endüstrisinde çalışanlara benzetti ve üyeliğin başlıca endişelerinin yapay zeka kullanımının sömürüsü, geride kalan ücretler ve mantıklı olmayan güvenlik önlemlerinin eksikliği olduğunu belirtti.

Grev kararının doğru bir şekilde onaylanması durumunda, bu, sendikanın ve endüstrinin arasındaki 11 aylık çatışmanın ardından yedi yıl içindeki ikinci büyük grev eylemi olacaktır. Grev yetkilendirmesi oylama kararı Eylül ayının başında verilmiş olup, bugün oyların verilmesi için son gün olarak belirlenmiştir.

SAG-AFTRA’nın grev yetkilendirme portalına göre, Activision, Disney, Electronic Arts ve Insomniac Games gibi şirketlerin, anlaşma masasında neredeyse bir tam yıl boyunca bulundukları anlaşılmaktadır.

Sendika ile endüstri arasındaki anlaşmalar, 7 Kasım 2022’deki sözleşmenin sona ermesinin ardından aylık bir temelde işlemekte olup, başka bir müzakere turu başlangıçta bu hafta için planlanmıştır.

Rodriguez, “Bu grev yetkilendirmesi, bu yetenekli performans sanatçılarını adil bir şekilde tazmin eden, mantıklı güvenlik önlemleri sağlayan ve onlara onurlu bir şekilde çalışma olanağı tanıyan bir anlaşmaya ulaşmamız gerektiğine dair güçlü bir mesaj vermektedir” dedi. “Üyelerimizin geçim kaynakları buna bağlıdır.”

SAG-AFTRA’nın film ve televizyon performans sanatçıları Temmuz ayından bu yana grevdedir.


Assassin’s Creed Mirage Sistem Gereksinimleri belli oldu

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Güncel