Connect with us

LoL

Oynanış Gündemi’nde Kışkırtma Sesleri ve Neeko anlatıldı

League of Legends’ın paylaştığı Oynanış Gündemi yazılarının 2018’deki son konusu Kışkırtma Sesleri ve Neeko üzerine oldu.

Neeko

League of Legends’ın paylaştığı Oynanış Gündemi yazılarının 2018’deki son konusu Kışkırtma Sesleri ve Neeko üzerine oldu. Oyunun resmi forumundan paylaşılan o yazı şöyle:

Kışkırtma seslendirmeleri

Son dönemde denediğimiz şeylerden biri de şampiyonların belli diğer şampiyonları gördüklerinde kışkırtma seslendirmelerinin otomatik olarak oynatılması. Bunun epey güzel sonuç verdiğini düşünüyoruz; çünkü bu sayede belli kışkırtma seslendirmelerinin duyulabilmesi için oyuncular doğru rakibin yakınlarındayken ifadeyi gerçekleştirmek zorunda kalmıyor. Dolayısıyla önümüzdeki yılın başlarında eski seslendirmelerin birçoğunu bu otomatik tetiklenme sistemine aktaracağız. Mevcut planımız, bazı durumlarda kulağa anlamsız veya yersiz gelecek bazı seslendirmeleri otomatik hale getirmemekle birlikte seslendirmelerin çoğunluğunu yeni sisteme taşımak.

Hem bu fikre hem de değişikliklerin Açık Beta’daki etkisine yönelik yorumlarınızı paylaşmaktan çekinmeyin. Bu değişiklik özellikle de birçok kışkırtma repliğine sahip olan yeni şampiyonların hoşuna gidecek. Aurelion Sol, Azir, Ekko, Evelynn, Galio, Illaoi, Irelia, Jhin, Maokai, Sion, Swain, Tahm Kench, Taliyah, Urgot ve Xayah bunlar arasında. Ayrıca tüm şampiyonların ilk kez bir rakip şampiyonu gördüklerinde otomatik olarak genel bir kışkırtma kullanmasına karar verebiliriz. Bunun üstündeki tartışmalarımız sürüyor.


Neeko’nun durumu

Neeko oyuna geleli biraz zaman geçti ve kendisi en azından kazanma oranı açısından yeni bir şampiyona göre gerçekten güçlü görünüyor. Tabii son derece baskın bir durumda olduğunu da söyleyemeyiz. Daha önce büyücü şampiyonlar oynadıysanız, tanıdık beceri gereksinimleri ve oynanış tarzı sayesinde şampiyonun yetenek setinin büyük bölümünü kolayca kavrayabiliyorsunuz. Bekleyeceğiniz gibi diğer şampiyonlardan onu en çok ayıran yönü kandırmacalar üstüne kurulu oynanışı ve özellikle de pasifi. Şimdilik Neeko’ya karşı oynamanın ve Neeko oynamanın öğrenme eğrilerinin aşağı yukarı aynı düzeylerde seyrettiğini görüyoruz. Bu aslında epey nadir rastlanan bir durum.

İşin denge boyutuna gelirsek, 8.24b Yaması’nda Neeko’nun taban hasarını biraz azaltmayı düşünüyoruz. Henüz bunun dışında bir planımız bulunmasa da özellikle R’sinin oranını yakından takip edeceğiz.


Yılın son yazısı

Okuduğunuz için teşekkürler! 8.24b çıkmak üzere olduğu ve yılbaşı dönemine iyiden iyiye yaklaştığımız için, önümüzdeki yıla dek başka yazı yayınlamayacağız. Umarız 2018’in geri kalanı sizin için harika geçer. 2019 için planladığımız her şeyi sizinle paylaşmayı ve sizinle bunlar hakkında konuşmayı iple çekiyoruz. Ocak ayının başlarına doğru her hafta iki yazı çıkardığımız olağan düzenimize geri döneceğiz.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


LoL