Riot Games’in yeni oyunu VALORANT’taki ana objektif olan “Spike” ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi bu yazımızda derledik.
Counter-Strike’tan C4 olarak aşina olduğumuz sistem, Riot’un yeni FPS oyununda “Spike” olarak karşımıza çıkmış durumda. Oyunda her ne kadar farklı mekanikler ve yetenekler olsa da asıl amaç verilen patlayıcıyı patlatmak veya çözmek. C4 sistemiyle ne kadar temelde aynı olsa da VALORANT’takinin kendine has bazı yanları var.
Saldıran tarafa verilen Spike, kurulduktan 45 saniye sonra patlıyor. Patlaması durumunda rauntu saldıranlar, çözülmesi durumunda ise savunanlar kazanıyor. Dilerseniz Spike’ın özelliklerini madde madde sizlerle inceleyelim. Oyunda zamanı iyi kullanmak, güzel zamanlamayla kritik anlarda öne çıkmak istiyorsanız bu sayısal verilerden yararlanmanız çok önemli.
- Spike, her raunt başında saldıran takımdan bir kişiye verilir.
- Kendisini kuşanıp G tuşuna basarsanız yere atabilirsiniz.
- Spike, haritalarda sadece önceden belirlenmiş bombalama alanlarına kurulabiliyor.
- Yerleştirmek tam olarak dört saniye sürüyor.
- Patlaması ise 45 saniye alıyor, ki bu süre CS:GO’daki bombanın patlamasından 5 saniye daha fazla.
- Spike’ı çözmesi yedi saniye tutuyor. Fakat çoğu oyundaki gibi çözmeyi bıraktıktan sonra süreç tamamen sıfırlanmıyor, yarıya geldikten sonra belli bir süre içinde kaldığımız noktadan imha etmeye devam edebiliyoruz.
- Spike, kurulu olduğu süre boyunca daha sık ötmeye başlıyor.
Valorant, beta erişimini yayın izleyenlere dağıttığı süre boyunca Twitch’te 1.7 milyon izlenmeye kadar çıkarak rekorlar kırmıştı. Beta dağıtımının bu şekilde olmasıyla birlikte izleyici sayılarının yüksek kalacağı tahmin ediliyor. Oyuna kapalı beta erişimi kazanmak için Twitch hesabınızı Riot hesabınıza bağlayarak onaylı yayınlar izlemeniz gerekiyor.