Connect with us

VALORANT

VALORANT’ın zehirli ajanı Viper’a yeni güçlendirmeler yolda!

Riot, metaya bir türlü giremeyen ajanı tercih ettirmek konusunda istekli

Viper

Tercih edilme oranı istendiği kadar yüksek olmayan Viper’a önümüzdeki VALORANT güncellemelerinde daha da fazla güçlendirme gelecek.

Belli bir alandaki görüşü kısıtlama yetenekleriyle bilinen, fakat oyunun başından beri diğer ajanlar kadar tercih edilmeyen ajan, aldığı bunca güçlendirmeye rağmen hâlâ geliştiricilerin merceği altında. Zehir Bulutu ve Perdesi’ni aynı anda kullanırken daha fazla zehir harcamaması, Zehir Perdesi’ni duvardan geçirebilmesi, Asit Havuzu’nun rakiplere verdiği kırılganlık etkisi ve takım arkadaşları üzerindeki çürüme etkisinin giderilmesi gibi güçlendirmelere rağmen Viper istenen düzeyde bir seçim oranına ulaşamamıştı. Durumdan rahatsız olan VALORANT geliştiricileri, ilerideki yamalarla bu ajanı biraz daha güçlendirmek istiyor.

Riot Games açıkladı: Sage neden bu kadar ağır bir nerf yedi?

Oyunun geliştiricilerinden Altombre, ajanın metaya girememesini Reddit’te eleştiren bir oyuncunun gönderisinin altında yorum yaparak bazı bilgiler verdi. Riot’un ABD’li kontrol uzmanı için gelecekteki bazı planlarını açıklayan bu cevapta ajanın şu ana kadar aldığı güçlendirmelerle Omen ve Breach’in metadaki değişimini karşılaştırdı.

Metaya giremeyen Viper’a geliştirici yorumu

“Fikrimce Viper’a perdesinin duvardan geçmesi, aynı anda Q ve E’sini daha fazla zehir harcamadan kullanabilmesi, molotofuna kırılganlık etkisi, çürüme efektini takım arkadaşlarından kaldırmak gibi birçok “büyük güçlendirme” verdik… fakat Omen ve Breach’in ulaştığı başarıya ulaşamadı işte.”

Altombre, yorumunun devamında ajana gelecek olan güncellemeleri iyi hesaplamak istediklerini, özellikle Viper ve Breach gibi güçsüz karakterlerle uğraşırken bunu dikkate aldıklarını belirtti.

“Ajanı iyi bir noktaya getirmek için değişiklikler yapmaya devam edeceğiz, kendisi aşama aşama gelişse de hâlâ istediğimiz noktada değil. Daha fazla güçlendirme yapmak için aktif olarak testler yapıyoruz, fakat genel konuşmak gerekirse geniş kapsamlı, büyük değişikliklerden ziyade daha ölçülü, metodik değişiklikler yapmayı tercih ediyoruz. Özellikle çok güçlü, metayı sarmalayan (Sage, Killjoy) ajanlardan çok diğerlerine göre güçsüz kalan (Viper, Breach) ajanlarla uğraşırken.”

Oyun merakını babasının internet kafesinde edinmiş bir dilbilim öğrencisi. Editörlük yapar.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


VALORANT